Endüstriyel tesis aydınlatması
Industrial lighting
  1. Tez No: 198985
  2. Yazar: BENNUR KARCIOĞLU
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ASLAN İNAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Endüstriyel tesis aydınlatması, tekstil atölyesi aydınlatması, reluxaydınlatma programı, 3ds max ile görselle tirme, Industrial lighting, textile fabric lighting, relux lighting programme, illustrationwith 3ds max
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 156
Özet
Endüstriyel aydınlatmanın amacı fizyolojik aydınlatma artlarını yerine getiren kaliteli vegüvenli bir aydınlatmanın sa lanmasıdır.Endüstriyel aydınlatmada uygulama olarak tekstil fabrikası aydınlatması ve görselle tirmesiyapılmı tır. Gerekli aydınlık düzeyi hesapları bilgisayarda bir aydınlatma programındayapıldıktan sonra bu veriler kullanılarak mekanın fotogerçekçi sunumu 3ds max programıylayapılmı tır. Kullanılan ı ık kaynaklarından çıkan ı ı ın, mekandaki objeler üzerindeki etkileriincelenmi ve yansıma hesabı yapan bu görselle tirme programının aydınlatma programlarıiçin gerekli ve tamamlayıcı bir öge oldu u sonucuna varılmı tır.
Özet (Çeviri)
The purpose of industrial lighting is to provide energy efficient illumination in quality andquantity sufficient for safety within a pleasent environment.In the industrial lighting application, a textile fabric is illuminated with a lighting computerprogramme and illustrated with 3ds max computer programme. The reflactance of thematerials under the light sources is analized with illustration programme and arrived at aconclusion that the illustration programme is a necessary and supplementary item for thelighting programmes.