Ses kayıt kontrol sistemi tasarımı
Voice recording control system development
  1. Tez No: 198987
  2. Yazar: HIZIR KONUK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GALİP CANSEVER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Mikrodenetleyici, Analog Filtre, Ses Kayıt, Manyetik Kayıt Ortamı, PSTN Telefon Hattı, Microcontroller, Analog Filter, Voice Record, Magnetic Record Field, PSTNTelephone Line1
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
Özellikle hizmet sektöründe firmalar arası rekabet daha iyi hizmet anlamında yenigereksinimler doğurmuştur ve doğurmaya devam etmektedir. nsana hizmet bağlamındateknolojinin gelişimi ile telefon ile iletişim insan hayatında vazgeçilmez bir yer almıştır, buaracı sağlıklı kullanıp insanlar ile doğru iletişim kurabilmek için insanların görüşmelerisırasında yaptıkları hataları görebilmeleri ve birbirleri ile paylaşabilmeleri için bugörüşmelerin en ekonomik şekilde kayıt altına almak gerekmektedir.Bu çalışmada gerçekleştirilen sistem, dört adet telefon hattından alınan ses sinyallerini birmodülasyon devresi yardımı ile aynı anda bir manyetik kaset üzerine kayıt etmeyiamaçlamıştır. Kayıtlar, telefon hatlarından herhangi birisinde konuşma başladığında otomatikolarak ya da elle başlatılacak şekilde tasarlanmıştır. Kullanıcının işlemleri anlayabilmesi içinve sistemi kolay kullanabilmesi için bir kullanıcı arayüzü tasarlanmıştır. Kullanıcı arayüzü,yapılan işlemi gösteren bir LCD ekran ve tuş takımından oluşmaktadır.Sistem telefon hattında en az akım çekecek şekilde ve hatta paralel bağlanacak şekildetasarlanmıştır. Telefon hattından gelen sinyal filtre edildikten sonra modülasyon işlemindengeçirilip kaset üzerine kayıt edilmektedir. Tasarım aşamasında kasetlerin steryo özelliğindenfaydalanılmıştır, mono olarak gelen ses bant üzerinde steryo için ayrılmış iki kısma ayrı ayrıkayıt edilmektedir. Bir de kasetin arka yüzü ve ön yüzü ay nı anda kayıt edilecek şekildetasarlanmıştır, bu sayede bir kaset üzerine 4 ayrı kanaldangelen ses sinyalleri kayıtedilmektedir.Bu çalışmada tasarlanan sistemin yapısal açıklaması ve çalışma ilkeleri sunulmuş, donanımıve yazılımı açıklanmıştır.
Özet (Çeviri)
Specially at service sector because of competition between companies, companies needs newrequirements for better service quality. Communicating with telephone becomesindispensable in human life with increasing of tecnology, for effective use of telephone,people should experience with their faults and should share their experience with each other,for this case registering conversations economically is very important.At this project, the purpose is recording four telephone lines on a magnetic casette at sametime by using a modulation circuit. Records are starting manually or automatically when oneof the telephone is hanged up. A user interface is created for useful control. User interfacecontains one LCD and keypad.Principles and hardware structure is presented at this project