Signal recovery from partial fractional fourier domain information and pulse shape design using iterative projections
Özyineli izdüşümler kullanarak kısmi kesirli Fourier dönüşümü bilgisinden işaret geri kazanımı ve darbe şekli tasarımı
  1. Tez No: 199021
  2. Yazar: HÜSEYİN EMRE GÜVEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET ENİS ÇETİN, PROF. DR. HALDUN MEMDUH ÖZAKTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Projections onto convex sets, fractional Fourier transform, iterative signaldesign, iterative signal recovery.4
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
  10. Enstitü: Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
sIşaret tasarım ve geri kazanım problemleri işaret işleme uygulamalarında sık olaraks skarşımıza cıkmaktadır. Bu tezde ilk olarak, uyumlu filtre kullanılan bir iletişim sis-s ş steminde bant genişliği, iletişim oranı ve semboller arası girişim gibi celişen temalarsg s s şsarasında belirli ülşutleri sağlayan bir darbe şekli tasarlama problemini inceliyoruz.o cü g sBit oranı, spektral dağılım ve semboller arası girişimden dolayı en kütü durumg s oubaşarımı gibi kriterleri sağlayan bir cozüm bulmak işin dışbükey kümeler uzerines g şü u c su u üizdüşumler yüntemini kullanıyoruz. Tezin ikinci bülümünde ise, kesirli Fourier uza-usü o ou uylarında kısmi bilgilerden işaret geri kazanımı problemini inceliyoruz. Kesirli Fouriersdünüşumü, iyi bilinen Fourier dünüşumünün matematiksel genelleştirilmesidir. Bu-o usü u o usü u u srada, kesirli Fourier uzaylarında düşuk cozünürlükte veya farklı aralıklarda kısmiusü şü u u ubilgilerin var olduğunu varsayıyoruz. Bu bilgi aralıkları dışbükey kümeler tanımlarg su uü ˙ usü ş cve Dışbükey Kümeler Uzerine Izdüşum cerşevesinde birleştirilebilir. Yüntemin kul-su u s olanımını güstermek işin genel senaryolar ve benzetim ürnekleri sunuyoruz.o c oAnahtar süzcükler : Dışbükey kümeler uzerine izdüşum, kesirli Fourier dünüşumü,ou su u ü usü o usü uüzyineli işaret tasarımı, ozyineli işaret geri kazanımı.o s ü s5
Özet (Çeviri)
Signal design and recovery problems come up in a wide variety of applications in sig-nal processing. In this thesis, we first investigate the problem of pulse shape designfor use in communication settings with matched filtering where the rate of communi-cation, intersymbol interference, and bandwidth of the signal constitute conflictingthemes. In order to design pulse shapes that satisfy certain criteria such as bit rate,spectral characteristics, and worst case degradation due to intersymbol interference,we benefit from the wellknown Projections Onto Convex Sets. Secondly, we inves-tigate the problem of signal recovery from partial information in fractional Fourierdomains. Fractional Fourier transform is a mathematical generalization of the ordi-nary Fourier transform, the latter being a special case of the first. Here, we assumethat low resolution or partial information in different fractional Fourier transformdomains is available in different intervals. These information intervals define convexsets and can be combined within the Projections Onto Convex Sets framework. Wepresent generic scenarios and simulation examples in order to illustrate the use ofthe method.