Design of boost converter for educational test bench
Eğitim amaçlı yükseltici dönüştürücü tasarımı
  1. Tez No: 199100
  2. Yazar: ORHAN ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YILDIRIM ÜÇTUĞ, YRD. DOÇ. DR. AHMET HAVA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yükseltici Dönüştürücü, Küçük Sinyal Analizi, MATLAB, PI.v, Boost Converter, Small-Signal Analysis, MATLAB, PI.iv
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
Bu tezde güç elektroniği ders laboratuvarlarında kullanılmak üzere yükselticidönüştürücü devresi geliştirilmiştir. Bu amaçla ilk olarak yükseltici dönüştürücüdevrelerinin sabit durum ve küçük işaret analizleri yapılmış, daha sonrasındadevrelerin kapalı çevrim kontrolü gerçekleştirilmiş ve simüle edilmiştir. Dahasonrasında devre dizayn edilmş ve üretilmiştir. Test sonuçları simülasyon sonuçlarıile karşılaştırılmıştır. Son olarak geliştirilen deney seti ile öğrencilerin laboraturdadeneyi gerçekleştirebilmeleri için bir deney prosedürü hazırlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this thesis a boost converter is developed to be used as a test bench in powerelectronics laboratory. For this purpose, first, steady-state and small-signal analysesof a boost converter are carried out, then closed loop control of the converter isdeveloped and simulated. Then, the circuit is designed and manufactured. The testresults are compared with the simulation results. Finally, an experimantal procedureis prepared to enable the students to perform the experiment in the laboratory withthe test bench developed.