A naturalistic account of mental representation
Zihinsel temsilin doğalcı açıklaması
- Tez No: 199152
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ERDİNÇ SAYAN
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Felsefe, Philosophy
- Anahtar Kelimeler: Zihinsel temsil, yönelimsellik, doğallaştırma.v, Mental representation, intentionality, naturalization.iv
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Enformatik Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları Anabilm Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bu tez nedenselliğe dayalı doğalcı bir zihinsel temsil açıklaması geliştirmegirişimidir. Tez iki ana kısımdan oluşmaktadır. İlk kısımda (bölüm II ve III) birdoğallaştırma anlayışı geliştirilmiştir. Buna göre doğallaştırma iki adımlı bir süreçtir:ilk adımda üstünde çalışılan kavramın başlıca özellikleri olduğu düşünülen şartlarbelirlenir ve ikinci adımda bu şartları sağlayan doğalcı bir sistem önerilir.Doğallaştırmanın bu anlayışına uygun olarak tezin ikinci kısmında (bölüm IV ve V)zihinsel temsilin başarılı olarak doğallaştırılmasını gerçekleştirmek için gereklişartlar belirlenmiş ve zihinsel temsilin beyin ve çevre arasındaki nedensel ilişkilerinedayanan doğalcı bir açıklaması verilmiştir.
Özet (Çeviri)
My thesis is an attempt to develop a naturalistic account of mental representationbased on the notion of causation. The thesis consists of two main parts. The first part(chapters II and III) develops an understanding of naturalization. According to myproposal, naturalization is a two-step process: in the first step a set of conditions isspecified which are thought to be the essential aspects of the notion under study andin the second step a naturalistic system is proposed which is claimed to satisfy theseconditions. In accordance with this understanding of naturalization, the second part(chapters IV and V) of the thesis sets out the conditions which a successfulnaturalization of mental representation has to satisfy and then develops a newnaturalistic account of mental representation based on the causal connectionsbetween environmental properties and the brain.