Measuring maturity level of e-transforming organizations
E-dönüşen kurumların olgunluk seviyelerinin belirlenmesi
- Tez No: 199151
- Danışmanlar: DR. ALİ ARİFOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Dokümantasyon ve Enformasyon, Documentation and Information
- Anahtar Kelimeler: e-Dönüşüm, e-Kurum, Olgunluk Seviyesi, YeterlikOlgunluk Modeli, e-Transformation, e-Organization, Maturity Level, CapabilityMaturity Model
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Enformatik Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilişim Sistemleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 317
Özet
Kurumların, yerel pazardan küresel pazara geçişin faydalarındanyararlanabilmek için bilgi sistemleri ve iletişim teknolojilerinin gelişmesiylebirlikte değişmeleri gerekmiştir. Elektronik olarak değişen kurumlarınbaşarısı yalnızca donanım/yazılım kullanımına değil, aynı zamanda iyitanımlanmış süreçlerinin de değişimine ve uygulanmasına dayanır.Yenilikçi süreçlerle ?kurum?dan ?e-kurum?a geçiş, liderlik değişimlerininsebep olduğu stratejik ve kültürel değişim gerektirir. Bu araştırmada,kurumların kağıtsız ofis ortamına geçmelerini sağlayacak bir olgunlukmodeli oluşturulacaktır. Aynı zamanda, bu seviyeye ulaşmalarına yardımcıolacak etmenler açığa çıkarılmış olacaktır.
Özet (Çeviri)
With the opportunities to expand from a local to a global market,organizations need to change with the development of informationsystems and communication technologies. The electronically transformingorganizations? success depends not only to hardware/software usage butalso transformation in the well-defined business processes. Successfultransformation from ?organization? to ?e-organization? by innovativeprocesses requires strategic and cultural changes as a result of changesin the leadership. In this thesis, a maturity model for the organizations toachieve to paperless office level will be constructed. Meanwhile, factorswhich are essential to reach that level are to be identified.