Communicating corporate identity through form attributes and evaluating visual analogy of digital cameras
Kurumsal kimliğin ürün formu yoluyla algılanması ve dijital fotoğraf makinelerin görsel benzerliklerinin karşılaştırılması
- Tez No: 199169
- Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET ASATEKİN, DOÇ. DR. ÇİĞDEM ERBUĞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Güzel Sanatlar, İşletme, Industrial and Industrial Engineering, Fine Arts, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kurumsal kimlik, ürün tasarımı, ürün kimli i, ürün özellikleri, ürünformu, endüstriyel tasarım, dijital foto raf makinesi, Corporate identity, product design, product identity, productattributes, product form, industrial design, digital camera
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Endüstri Ürünleri Tasarımı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 157
Özet
Ürünün görsel özelliklerinin firma kimli ini yansıtması, form ve tasarım süreklili inin,kurumsal kimli i olu turan unsurlardan biri olması, bu çalı mada temel alınmıkavramdır. Bu konunun alt kavramları literatür ara tırması ile detaylandırılmı tır.Ürünlerin benzerlerinden ayrılması kapsamında gözlenmi çalı malar, belirliörnekler dahilinde incelenmi tir. Alan çalı ması olarak da dijital foto raf makinesiürün grubu olarak seçilmi ve ürünlerin görsel özellikleri kullanılarak firmaayrı ımlarının yapılabilirli i ve hangi faktörlerin etkili oldu unun saptanmasınaçalı ılmı tır.
Özet (Çeviri)
The basic notion of this study is related with visual attributes of products whichreflect the identity of the company as well as form and design consistency which is afactor forming corporate identity. The sub-notions of the topic are elaborated in theliterature review. The efforts which aimed at finding out the distinguishingcharacteristics of products focused on certain sample products. Digital camera isselected for the field study. The objective of the study is to put evidence that firmscan be distinguished from each other with the help of visual attributes of theirproducts and to determine which factors are effective throughout this process.