Güneş pilleri
Solar cells
  1. Tez No: 199605
  2. Yazar: ONUR ÜNAL
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ÖMER FARUK YÜKSEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Photovoltaic Effect, Crystal Silicon, Amorphous Silicon, Modüle Efficiency, Cell Efficiency.iv
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
ÖZETYÜKSEK LİSANS TEZİGÜNEŞ PİLLERİOnur ÜNALSelçuk ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüFizik Anabilim DalıDanışman : Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk YÜKSEL2006, 60 SayfaJüri : Doç. Dr. Hamdi Şükür KILIÇDoç. Dr. Haluk ŞAFAKYrd. Doç. Dr. Ömer Faruk YÜKSELBu çalışmada fotovoltaik etki ile güneş pili işleminin temel ilkeleri üzerine birderleme yapılmıştır. Fotovoltaik pazarının gelişimi ve dünya piyasasındaki yeri anlatılmıştır.Silisyum türlerinin güneş pili üretimindeki yeri ve önemi üzerinde durulmuştur. Güneş piliüretiminde kullanılan diğer malzemeler de tartışma konusu yapılmıştır. Dünya elektriküretimine büyük katkının hedeflendiği fotovoltaik sektörünün geçmişi ve geleceği elealınmıştır.Anahtar Kelimeler : Fotovoltaik Etki, Kristal Silisyum, Amorf Silisyum,Modül Verimliliği , Hücre Verimliğiiii
Özet (Çeviri)
ABSTRACTM. Sc. ThesisSOLAR CELLSOnur ÜNALSelçuk UniversityGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of PhysicsSupervisor: Ass. Prof. Dr. Ömer Faruk YÜKSEL2006, 60 pagesJury: Assoc. Prof. Dr. Hamdi Şükür KILIÇAssoc. Prof. Dr. Haluk ŞAFAKAss. Prof. Dr. Ömer Faruk YÜKSELIn the present study , on the main points of the working principles of photovoltaicsolar cells. The involvement and importance of silicon on the solar cell production areinvestigated. Other materials used in the production of solar cells are also considered. Thepast and future of the PV sector that projects to highly effect the world electric production istaken into account.