Ürünlerin kuruma karakteristik değerlerinin belirlenmesi
Determination of the drying characteristics of products
  1. Tez No: 199718
  2. Yazar: KEVSER ÖZGÜL
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ŞEFİK BİLİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Drying, dryer, convective dryer, agricultural products
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 51
Özet
ÖZETÜRÜNLERİ N KURUMA KARAKTERİ STİ K DE ĞERLERİ Nİ N BELİ RLENMESİKevser ÖZGÜLSelçuk ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüMakine Mühendisliği Anabilim DalıDanış man : Prof.Dr. Şefik Bilir2007,50 sayfaJuri: Prof Dr. Şefik Bİ Lİ RProf Dr. Saim KOÇAKYrd.Doç. Dr. Selçuk DARICIBu çalış mada, tarımsal ve endüstriyel ürünlerin kurutulmasında, kurutma ortamınınş artlarına bağlı olarak kurutma karakteristiklerini belirlemek için bir deney tesisatı tasarlanmışve kurulmuş tur.Ürüne ve kurutma ortamının çevre ş artlarına bağlı olarak değiş en, kurumakarakteristiklerinin önceden belirlenmesi amacıyla deney tesisatı debi, sıcaklık ve nemkontrollü olarak tasarlanmış tır. Sistem bir PLC (Programlanabilir Lojik Kontrolör), havaakımını sağlayan fan, nem verme ünitesi, soğutma ünitesi, ısıtma ünitesi, nem alma ünitesi vedeney odasından oluş maktadır.Deney odasında istenilen hava koş ulları, sıcaklık ve nem olarakPLC ünitesine girilerek deney odası sıcaklığı ve nemi ayarlanabilmektedir.ANAHTAR KELİ MELER: Kurutma, kurutucu, konvektif kurutma, tarımsal ürünler
Özet (Çeviri)
ABSTRACTThesisDETERMINATION OF THE DRYING CHARACTERISTICS OF PRODUCTSKevser ÖZGÜLSelçuk UniversityInstitute of the Natural and Applied SciencesDepertment of Mechanical EngineeringSupervisor : Prof.Dr.Şefik Bilir2007,50 PagesJury: Prof Dr.Şefik Bİ Lİ RProf Dr. Saim KOÇAKAssist.Prof.Dr.Selçuk DARICIThe An experimental setup was designed and established to determine the dryingcharacteristics of agricultural and industrial products. The drying characteristics of productsdepend on the drying conditions. In order to determine these characteristics, an experimentalsetup was designed to be able to control flow the rate, the temperature and moisture of thedrying air.The system includes a PLC (Programmable Logic Controller), a fan , humidifing unit,cooling unit, heating unit, dehumidifying unit and testing room.The required conditions in testing room are adjusted by the PLC unit.