Lineer düzlemler ve lineer uzaylar
Linear planes and linear spaces
  1. Tez No: 199767
  2. Yazar: AYŞE GÜLSÜM BAŞPINAR
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. EMİNE SOYTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Lineer Uzay, Yaklaşık Lineer Uzay, Kısıtlı Lineer Uzayii
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Afyon Kocatepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 76
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziL NEER DÜZLEMLER VE L NEER UZAYLARAyşe Gülsüm BAŞPINARAfyon Kocatepe ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüDanışman: Doç. Dr. Emine SOYTÜRKBu çalışmada Lineer Düzlemler ve Lineer Uzaylar incelenmiştir. Birinci bölümdeLineer Düzlem ve Lineer Uzay kavramlarının tarih içerisindeki gelişmeleriincelenmiştir. kinci bölümde gerekli olan genel bilgiler anlatılmıştır. Üçüncü bölümdeYaklaşık Lineer Uzay tanımı ve bu uzaya örnekler verilmiştir. Ayrıca Yaklaşık LineerUzayın, üzerinde bulunma matrisinin nasıl oluşturulacağı ve Yaklaşık Lineer Uzayındoğrularını başka bir Yaklaşık Lineer Uzayın doğrularına dönüştüren lineerfonksiyonlar incelenmiştir.Dördüncü bölümde Lineer Uzay tanımı yapılarak bu uzayların en iyi bilinen örnekleriolan Projektif Düzlemler ve Afin Düzlemlerle ilgili özellikler ve teoremler verilmiştir.Son bölümde ise Kısıtlı Lineer Uzaylar ve Kısıtlı Lineer Uzayların temel özellikleriincelenmiştir.2007, 70 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACTM. Sc. ThesisLINEAR PLANES AND LINEAR SPACESAyşe Gülsüm BAŞPINARAfyon Kocatepe University,Institue for the Natural and Applied SciencesSupervisor: Doç. Dr. Emine SOYTÜRKIn this work, Linear planes and Linear Spaces have been examined. In the entrance part,the historical development of Linear Planes and Linear Spaces have been explained. Inthe second chapter all the fundamental notions for this work are given.In the third chapter, definition of nearly linear spaces and samples of these spaces aregiven. It?s also explained how to establish the incident matrix of a nearly linear spaceand linear functions have been examined.In the fourth chapter, Linear spaces have been described. The samples which are wellknown, of linear spaces, Projective planes and Affine planes have been examined. In thelast chapter restricted Linear spaces and the basic features of restricted linear spaces aregiven.2007, 70 pagesKey Words :Linear spaces, Nearly linear spaces, Restricted linear space.iii