C(lamda), c_0(lamda), c_sonsuz(lamda) dizi uzayları ve sürekli dualleri arasındaki ilişkiler
Relations between c(lamda), c_0(lamda), c_infinite(lamda) sequence spaces and their continous duals
  1. Tez No: 199926
  2. Yazar: SERKAN DEMİRİZ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. OSMAN ÖZDEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Λ − kuvvetli yakınsaklık, Sürekli dual, Schauder baz, β − dual, ΒΚ − uzayı, ΑΚ − uzayı, Λ − Strongly convergence, Continuous dual, Schauder basis, β − dual, ΒΚ − space, ΑΚ − space
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Dört bölüm olarak düzenlenen bu çalışmanın ilk bölümünde çalışma boyuncakullanılacak olan temel tanım ve teoremler verilmiştir. kinci bölümde; F.Moricz tarafındantanımlanan Λ − kuvvetli yakınsaklık kavramı ele alınmıştır. Ayrıca c ( Λ ) ve c0 ( Λ ) diziuzaylarının bazı lineer ve topolojik özellikleri incelenmiştir. Çalışmanın üçüncü bölümündec ( Λ ) ve c∞ ( Λ ) dizi uzaylarının sürekli dualleri ile ilgili teoremler ifade ve ispat edilmiş,buna ek olarak c0 ( Λ ) ve c∞ ( Λ ) dizi uzaylarının β − dualleri belirlenmiştir. Çalışmanın sonbölümünde, tartışma ve sonuç verilmiştir.
Özet (Çeviri)
In the first of chapter of this study, arranged as four chapters, fundamental definitionand theorems used as long as the investigation have been given. In the second chapter,Λ − strongly convergence concept presented by F. Moricz has been investigated. Besides,some linear and topological properties of c ( Λ ) and c0 ( Λ ) sequence spaces have been studiedon. In the third chapter, theorems related with the continuity duals of c ( Λ ) and c∞ ( Λ )sequence spaces have been expressed and proved. Furthermore, the β − dual of c0 ( Λ ) andc∞ ( Λ ) sequence spaces have been determined. The last chapter of the study, result anddiscussion has been given.