Kanatlı hayvan tüylerinin beton dayanımlarına olan etkilerinin incelenmesi
The investigated of the winged animals to the concrete of strengths
- Tez No: 200180
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MEHMET TUĞAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, İnşaat Mühendisliği, Biology, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Kanatlı Hayvan Tüyü, Basınç Dayanımı, Eğilmede Çekme Dayanımı, Father Of The Winged Animal, Pressure Strenght, Flexural Tensile Strenght
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Yapı Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 55
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziKANATLI HAYVAN TÜYLERİNİN BETON DAYANIMLARINA OLANETKİLERİNİN İNCELENMESİŞevder CANPOLATFırat ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüYapı Eğitimi Anabilimi Dalı2007, Sayfa : 44Bu çalışmada, kanatlı hayvan tüyünün değişik oranlarda karışımlarının betonun basınç veçekme dayanımına etkileri incelenmiştir. Bunun için basınç ve çekme dayanımlarının 28 ve 90günlük dayanımları ele alınmıştır.Tez çalışmasına başlarken katkı karışım oranları % 0.2 - % 0.4 - % 0.6 - % 0.8 ve % 1olarak seçilmiş, slamp (çökme) deneyine tabi tutulmuş ve bu numunelerin slamp değerlerindenelde edilen sonuçlara göre % 0.2 - % 0.6 - % 1 gibi üç ayrı katkı numunesi üzerinde çalışılmayakarar verilmiştir.Deney aşamasında kontrol numunesi için S/Ç= 0.53 iken çökme= 7.1 cm, % 0.2 katkınumunesi için S/Ç= 0.54 iken çökme= 7.4 cm, % 0.6 katkı numunesi için S/Ç= 0.60 ikençökme= 7.3 cm, % 1 katkı numunesi için S/Ç= 0.64 iken çökme= 7.7 cm olduğu görülmüştür.Yani, S/Ç oranı ne olursa olsun tüm seri numunelerin çökmeleri standarttaki 5-9 cmaralığındadır.Bulunan sonuçlara göre, %0,2 oranı kontrol numunesine yaklaşık değerler verirken, diğernumunelerde kanatlı hayvan tüyü katkısı beton basınç dayanımını azaltmıştır, eğilmede çekmedayanımı için % 0.2 ve kısmen % 0.6 oranları dayanımı artırmıştır.Özetle, basınç dayanımı için % 0.2 kritik değeri 28 günlük ve 90 günlük numunelerdeyaklaşık değerleri verirken, eğilmede çekme dayanımı için ise % 0.2 ve % 0.6 kritik değerleri28 günlük ve 90 günlük numunelerde pozitif yönde artışı sağlamıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMasters ThesisTHE INVESTIGATED OF EFFECTS OF FEATHERS THE WINGED ANIMALS TOTHE CONCRETE OF STRENGHTSŞevder CANPOLATFirat UniversityInstitute of Sciences and TechnologyDepartment of Construction Sciences2007, Page : 44In this study, the effect of the various mixing rate of feather the winged animal of theconcrete to pressure strenght and flexural tensile strenght have been investigated. Therefore ithas been research 28 and 90 daily of pressure strenght and flexural tensile strenght.While thesis of study has been started, where it will be in the shape it has been chosenaddition mixing rates % 0.2; % 0.4; % 0.6; % 0.8 and % 1. Slamp experiment to be held tied andto be decided to prepare as three apart the sample of addition % 0.2; % 0.6; and % 1 accordingto result to obtain of this the samples.In experiment level has been seen s/ç= 0.53, slamp= 7.1 cm for control sample, s/ç= 0.54,slamp= 7.4 cm for % 0.2 addition sample, s/ç= 0.60, slamp= 7.3 cm for % 0.6 addition sample,s/ç= 0.64, slamp= 7.7 cm for % 1 addition sample.That is, it will been understood from as result, what no matter as like in standart slamp ofall samples of series between 5-9 cm.According to result to obtain, mixing rate of feather the winged animal has been about tostrenght that, pressure strenght for % 0.2 rate and has been increase flexural tensile strenght for% 0.2 and % 0.6 rates.Summary, in thesis study, result to obtain has been about to ensure to positive in 28 and90 daily samples, pressure strenght for % 0.2 critique rate and increase to ensure to to positivedirection flexural tensile strenght for % 0.2 and % 0.6 critique rates.