Diferensiyel operatörler için weyl noktası-dairesi ve dayanıklılık problemleri üzerine
On the weyl point-circle for differential operators and the stability problems
  1. Tez No: 200184
  2. Yazar: KEZİBAN TAŞ
  3. Danışmanlar: PROF. ETİBAR PENAHOV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Özdeğer, özfonksiyon, ters Sturm-Liouville problemi, gWeyl noktası, Weyl dairesi, potansiyel fonksiyon, Eigenvalue, eigenfunction, inverse Sturm-Liouville problem, Weyl point, Weyl circle, potential function
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 50
Özet
Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır.s sBirinci bölümde, diferensiyel operatörlerin Spektral teorisinde sık kullanılanbazı temel tanımlar ve teoremler verilmiştir.s˙Ikinci bölümde, Sturm-Liouville operatörü için Weyl noktası,Weyl dairesiincelenmiş,bazı teoremler ve rezolventin integral görüntüsü verilmiştir.s sÜçüncü bölümde, Düzgün tanımlanmış ters Sturm-Liouville problemleri içinsGel'fand-Levitan yönteminden farklı olan Mizutani yöntemi açıklanmış ve busyöntem ile potansiyel fonksiyonlara ilişkin teoremler ispatlanmıştır.
Özet (Çeviri)
This study is consist of three chapters.In the first chapter, some fundamantel definitions and theorems that useoften in Spectral theory of differential operators are given.In the second chapter, The Weyl point and Weyl circle for a Sturm-Liouvilleopeator are examined, some theorems and integral represention of the resolventare given.In the final chapter, For Wellposed of Inverse Sturm-Liouville problemsMizutani?s method that different from Gel?fand-Levitan?s method is examined.Theorems for Potential function are given.