Bilgisayar destekli peyzaj tasarımında kullanılabilecek üç boyutlu modelleme ve animasyon teknikleri: Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampusu simülasyonu
Three dimensional modelling and animation technics in computer aided landscape design: Simulation of Mustafa Kemal University's Tayfur Sokmen Campus
- Tez No: 200207
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. EKREM AKTOKLU, Y.DOÇ.DR. KAYHAN KAPLAN, Y.DOÇ.DR. MUSTAFA ATMACA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
- Anahtar Kelimeler: Peyzaj Modelleme, Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur SökmenKampusu Simülasyonu, Landscape Modelling, Simulation of Mustafa Kemal University?s TayfurSökmen Campus
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Mustafa Kemal Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 53
Özet
ĞÖZETB LG SAYAR DESTEKL PEYZAJ TASARIMINDA KULLANILAB LECEKÜÇ BOYUTLU MODELLEME VE AN MASYON TEKN KLER : MUSTAFAKEMAL ÜN VERS TES TAYFUR SÖKMEN KAMPUSU S MÜLASYONUMimari ve çevre biçiminin tasarlanması ve kesin durumun ifade edilmesisürecinde çeşitli simülasyon teknik ve araçları kullanılmaktadır. Soyut bir düşünceyisomut ve görsel hale getirebilen bilgisayar simülasyonlarının teknolojinin kurallarınauygun bir şekilde kullanılması bina ve çevre tasarımına hız, hassasiyet ve gerçekçisunuşlar getirmektedir.Peyzaj modellemenin peyzaj mimarlığı çalışmalarında kullanılması tasarım,planlama ve diğer bağlantılı disiplinlerde önerilerin gözde canlandırılması,alternatiflerin değerlendirilmesi ve olası etkilerin belirlenmesi konusunda faydasağlamaktadır.Bu çalışmada, örnek alan olarak seçilen Mustafa Kemal Üniversitesi TayfurSökmen Kampusunun mevcut ve gelecekteki olası gelişimini analiz ederek, peyzajprojelendirme alanında bir değerlendirme yapılması amaçlanmıştır. Kampusungelişiminin devam etmesine bağlı olarak mevcut durumun analizi ve modellenmesininyanı sıra peyzaj projesinde belirlenmiş ancak uygulamaya geçirilmemiş alanlarındeğerlendirilmesi ve modellenmesi de yapılmıştır.2007, 46 Sayfa
Özet (Çeviri)
ĞĞABSTRACTTHREE DIMENSIONAL MODELLING AND ANIMATION TECHNICS INCOMPUTER AIDED LANDSCAPE DESIGN: SIMULATION OF MUSTAFAKEMAL UNIVERSITY?S TAYFUR SOKMEN CAMPUSIn process of architectural and environmental design and final situation?sexpression, some simulation techniques and means have been used. Computersimulations that have been able to change an abstract idea to visual situation, add speed,sensitivity and real presentations to structural and enviromental design.Process of using landscape modelling in landscape architectural studies as design,planning and different connected diciplines are useful for visualization, evaluation ofalternatives and determination of probable effects.In this work, it?s aimed to research of present and future conditions of MustafaKemal University?s Tayfur Sökmen Campus as sample area and to evaluate landscapeprojects. Development of campus?s continued. It?s applied analysis of presentconditions and modelling also evaluation and modelling of areas in landscape projectbut not using yet.2007, 46 Pages