Hasarlı yapıların onarım güçlendirme ilkeleri
The principles of repair and strengthening of damaged buildings
  1. Tez No: 200714
  2. Yazar: BİLAL YÖRÜKCÜ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MİZAN DOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Hasar, onarım, güçlendirme, damage, repair, strengthening
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yapı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 174
Özet
Yapı maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı hasar görmüş veya olumsuz yönde kullanım fonksiyonuna sahip yapıları yıkmak ekonomik değildir. Bu yüzden bu yapıların onarım ve güçlendirilmesi yoluna gidilmektedir. Ülkemiz ve dünyada olan büyük depremlerden sonra onarım ve güçlendirme yöntemleri büyük ölçüde gelişerek, yönetmeliklerde yer almış bulunmaktadır. Yapılan bu çalışmada betonarme bir yapının çelik elemanlarla güçlendirilmesi incelenmiştir. Elde edilen sonuçların söz konusu yapının deprem davranışını karşıladığı görülmüştür.
Özet (Çeviri)
It is not an economical way to demolish the buildings that are damaged or have ill-treated uses due to high costs of construction; therefore these buildings are repaired and strengthened. After the immense earthquakes in both Turkey and the world, the methods of repair and strengthening have been developed enormously and found places in bylaws. In this study, strengthening of a concrete building with the help of steel elements was examined. It has been observed that results achieved had met the behaviors of the building abovementioned.