İlköğretim matematik öğretimine yönelik tasarlanan Web destekli bir öğretim materyali hakkındaki öğretmen görüşleri ('rasyonel sayılar' örneği )
Teacher?s opinions on a web based teaching material designed for primary school mathematics teaching (sample of rational numbers)
  1. Tez No: 200715
  2. Yazar: ÖZNUR ESEN
  3. Danışmanlar: PROF. MEHMET NACİ ÖZER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Web destekli eğitim, internet, matematik eğitimi, Web based teaching, internet, mathematics teaching
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bu arastırma ilköğretim 7. sınıf“Rasyonel Sayılar”ünitesine yönelik olarak hazırlanan web destekli öğretim materyalini, ilköğretim matematik öğretmenlerinin görüslerine sunarak değerlendirmeyi amaçlamıstır. Arastırmada yöntem olarak Tarama Modeli kullanılmıstır. Arastırmanın çalısma grubunu 2006 ? 2007 eğitim-öğretim yılı ikinci döneminde Eskisehir il merkezinde görev yapan 126 ilköğretim matematik öğretmeni olusturmaktadır. Arastırma süresinde 7. sınıf“Rasyonel Sayılar”ünitesinin anlatıldığı bir web destekli materyal tasarlanmıs ve bu materyal internet üzerinde www.webmatematik.com adresi ile yayınlanmıstır. Hazırlanan bu web destekli materyali değerlendirmek amacıyla, materyalin biçimsel ve öğretimsel değerlendirmesi seklinde iki bölümden olusan 25 soruluk bir veri toplama aracı gelistirilmistir. ?lköğretim matematik öğretmenlerinden bu internet sayfasını inceleyerek veri toplama aracını doldurmaları istenmistir. Toplanan veriler, MS Excel programı ile frekans ve yüzde olarak değerlendirilmistir. ?lköğretim matematik öğretmenlerince, arastırmacı tarafından hazırlanan web materyalinin biçimsel ve öğretimsel yönden yeterli ve derslerde kullanılabilir olduğu sonucuna ulasılmıstır.
Özet (Çeviri)
The purpose of this research is to evaluate the opinions of primary mathematics teachers on web- based teaching material designed as a unit“Rational Numbers”for 7th grade in primary education. The Survey Method has been used in the investigation. The working group of the investigation comprises 126 primary mathematics teachers works in the city centre of Eskisehir in the second term of education teaching year 2006-2007. Through the investigation a web page including the unit of“Rational Numbers”for the 7th grade was established and published with the address of www.webmatematik.com on the internet. In order to evaluate the opinions of mathematics teachers on this web site, a questionnaire has been developed for collecting the data. It consists of twenty five questions in two parts as formal evaluation of material and educational evaluation of material. The Primary Education Teachers of Mathematics have been asked to fill the questionnaire by examining the established web site. The collected data was analyzed with the programme of MS Excel. The evaluation of the data has been made as frequency and percentage. According to the analysis it has been understood that the web based material having been prepared is sufficient in terms of formal and educational manner. Moreover, the views of teachers about the web based material are positive. It has also been mentioned that they can use the web based material in their mathematics lessons.