Rhodamine ve türevlerinin elektronik yapısının teorik ve deneysel olarak incelenmesi
Theoretical and experimental analysis of electronic structure of rhodamine and its derivatives
- Tez No: 200717
- Danışmanlar: PROF. M. SELAMİ KILIÇKAYA
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Kimya, Physics and Physics Engineering, Chemistry
- Anahtar Kelimeler: Kuantum kimyası, AM1, PM3, PM5, Schrödinger denklemi, Hamiltonian denklemi, Dalga denklemi, Quantum Chemistry, AM1, PM3, PM5, Schrödinger?s equation, Hamiltonian equation, wave equation
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 105
Özet
Bu çalışmada Rhodamine türevlerinden bir tanesi olan ?Rhodamine B? molekülünün elektronik yapısı incelenmiştir. Bu inceleme yapılırken AM1, PM3 ve PM5 teorik analiz yöntemleri ile elde edilen sonuçların deneysel olarak elde edilen sonuçlarla uyumluluğu araştırılmıştır. Ayrıca yukarıda bahsedilen teorik yöntemlere ek olarak moleküler mekanik yöntemler, ab initio yöntemleri, Hartree Fock yöntemi, DFT hakkında bilgiler verilmiş ve bu yöntemlerin uygulanabilmesi için yapılması gereken yaklaşımlar hakkında bilgiler verilmiştir. Teorik hesaplamaların yapılmasında ?CAChe 6.1.12? kimyasal yazılımı kullanılmıştır. Bu program sayesinde elde edilen sonuçlar analiz edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The electronic structure of ?Rhodamine B?, which is one of the Rhodamine derivatives, was investigated in this research work thesis. The results obtained by theoretical analysis methods, namely, AM1, PM3 and PM5 were compared to experimental results including their compatibility. In addition to above mentioned methods; relevant information about molecular mechanical methods, ab initio methods, Hartree Fock method and Density Functional Theory (DFT) are given. The approximations related to the application of these methods are also introduced. ?CAChe 6.1.12? chemical software program is used in the theoretical calculations. The results obtained by this software are analyzed.