Çelik yapıların deprem analizi ve 1997 ile 2006 deprem yönetmeliklerinin karşılaştırılması
The seismic analysis of steel structures and comparison of the 1997 and 2006 earthquake regulations
  1. Tez No: 201302
  2. Yazar: ATEŞ ATEŞ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET ZAFER ÖZTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Deprem yönetmelikleri, Deprem analizi, Çelik yapılar, Merkezi güçlendirilmiş çerçeve, Earthquake regulations, Seismic analysis, Steel structures, Concentrically braced frame
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Yapı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 197
Özet
Bu çalışmada Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik 1997 ve Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmeliğin hesap kuralları ve çelik binalar için depreme dayanıklı tasarım kuralları bölümlerinin maddeleri karşılaştırılmıştır. 8 katlı bir çelik yapı ele alınıp her iki yönetmelik için de analiz edilmiştir. Binada, deprem yükleri çerçeveler ile birlikte merkezi çaprazlı perdeler tarafından taşınmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study, the rules of calculations and the rules of design for the earthquake resistant steel buildings, that are the part of The Regulations About the Structures to be Built in Disaster Regions and The Regulations About the Buildings to be Built in Earthquake Regions, have been compared. A steel building, which has eight floor, has been analysed for two regulations. In this building the earthquake load is carried from frames and concentrically braced frames.