Avrupa Birliği'nin denizcilik politikaları ve Türkiye'ye etkileri
Maritime policys of European Union and effects to Turkey
  1. Tez No: 201357
  2. Yazar: ÖZGÜR KIZILOCAK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MESUT GÜNER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Denizcilik, Marine
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa Birligi, denizcilik politikaları, ulastırma, balıkçılık, European Union, maritime policys, transportation, fishing
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Avrupa kıtasında bir `birlik' olusturma fikri 14. yüzyıldan itibaren tarihçileri, filozofları, hukukçuları ve siyaset adamlarını cezbetmistir. Ancak bu II. Dünya Savası sonrasında mümkün olmustur. Avrupa Birligine Üyeligi hedeflerine ulasmak için araç olarak gören ülkemiz bu amaçla çalısmalara baslamıstır. Çalısmanın ana konusu olan Avrupa Birliginin Denizcilik Politikalarından önce birligi tanıtmak için Avrupa Birliginin kuruldugu siyasi ve ekonomik ortamı, Birligin yapısını, Ülkemizin birlikle olan iliskilerini , Avrupa birliginin Temel Politikalarını tanıtmaya çalıstım. Çalısmada üzerinde durulan konular: Avrupa birliginin yapısı ve Tarihçesi, Türkiye Avrupa Birligi liskileri, Avrupa birliginin Denizcilik politikaları.
Özet (Çeviri)
Historians, philosopheres, jurists, and political-scientists have wish to established Union in European Continent Since 14. century. But this could become-reality after second World War. Our Country started try to become a member of European Union, because it know European Union as a way to reach our goals. Before explanation main subject which is Maritime Policys of European Union, I tried to give a informations about political and economical conditions of when European Union was established, European Union structure , Relationship between our country and European Union, Main Policys of European Union . Subjects in this research: European Union structure and history, Relationship between our country and European Union, Maritime Policys of European Union.