Klasik gezi teknesi konsept dizaynı
Concept design of classic boat
- Tez No: 201358
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. TAMER YILMAZ
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Gemi Mühendisliği, Marine Engineering
 - Anahtar Kelimeler: Klasik gezi teknesi, Lobster, Ahsap motoryat, Classic boats, Lobster, Wooden motoryacht
 - Yıl: 2007
 - Dil: Türkçe
 - Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Gemi İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 129
Özet
Genellikle alternatif bir tatil ihtiyacı olarak görülen deniz ve tekne hayatı günümüzde gelismis ülkelerde bir yasam seklini almıs hatta bu durum gözle görünür bir sekilde büyüyen bir sektör durumuna gelmistir. Yeni formlarda tekneler dizayn etmek ve insan ihtiyacını optimum düzeyde karsılayabilecek tekne yerlesimleri olusturmak bir zorunluluk olmustur. Her nekadar günümüzde modern hatlı tekneler daha çok ragbet görsede, klasik hatlı teknelerin de vazgeçilemez oldugu bir gerçektir. Bu çalısmada klasik gezi teknelerinin anavatanı olarak kabul edilen Amerika'daki gelisim süreci fotograflarla ve örneklerle anlatılmaya çalısılmıstır. Klasik gezi tekneciliginin kısa bir özetinin hafızalara kazınabilmesinin en önemli detayları bu sekilde vurgulanabilir. Bu çalısmanın ısıgında lobster formatında klasik bir gezi teknesi dizaynı yapılmıs, bu dizayn için gerekli hesaplamalar olusturulmus ve gerekli donanımlar ile ilgili bilgiler verilmistir. Teknenin bir atölye ortamında hayata geçirilmesi saglanmıs ve simdiye kadar olusan süreç fotograflarla detaylı olarak sunulmustur.
Özet (Çeviri)
Sea and boat life which is usually seen an alternative holiday necessity is a life style in fully developed countries at now. Besides this situation is a rapidly grown up sector at this century. Based on above situation, designing a new format boats and creating new general arrangements which respond to people?s necessity are an obligation. Although modern boats are more popular than classic boats, classic boats have different category. People can not abandon classic boats. In this work, homeland of the classic boats -America- grown period is explained with examples and photos. This can be helpful for the classic boats summary with the most important details. With this work help; a classic lobster boat has been designed, all calculations has been done and the all equipments details have been given. This project are built in a yard and the production periods informations have been given with photos and examples.