Web enformasyonunun 'Web mekânı' olarak sunulma yöntemleri ve bilgi iletimine katkısı
The methods of Web information presentation as 'Web space' and contrubition to information transfer
  1. Tez No: 201417
  2. Yazar: AHMET TURAN KÖKSAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MURAT SOYGENİŞ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Internet, Web, Mekân, Mimari Mekân, Web Mekân, Bili, Enformasyon, Internet, Net, Network, Web Space, Architectural Space, Information
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Bilgisayar Ortamında Mimarlık Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
Bu çalısma, web mekânının tanımını ve web mekânı olarak kabul edilebilir web projelerinin, temel sunulma yapılarını, kullandıkları teknolojileri ve arayüzlerini inceler. Bir web enformasyonunun, web mekânı olarak algılanması için gerekli kıstasları ortaya koyar. Web mekânı olarak tanımlanmaya uygun örneklerin, webdeki enformasyonun sunumunda deger katıp katmadıgını, kullanıcı görüslerine basvurarak test eder. Bu geri dönüs bilgileri sayesinde istatistikî bir analiz ortaya koyup, web mekânı kavramı için sonuçlar ortaya koymak amacını tasır.
Özet (Çeviri)
This paper examines websites that explore spatial characteristics of the web in other words use web as an architectural space. It sets forth necessary criteria for any web information to be recognized as a web space. The study tests whether those examples that can be described as ?web space? adds value to the information it provides through the users opinion. The user feedback information conjures up statistical analysis and aims to set conclusions on the concept of web space.