Numerically efficient analysis and design of conformal printed structures in cylindrically layered media
Silindirik katmanlı ortamda yerleştirilmiş düz olmayan baskı devre elemanlarının etkin numerik analizi ve tasarımı
- Tez No: 201677
- Danışmanlar: PROF. DR. GÜLBİN DURAL
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Green fonksiyonu, kapalı-form Green fonksiyonu, silindirik katmanlı ortam, düz olmayan antenler, Moment Metod, karşılıklı etkileşim, Green?s function, closed-form Green?s function, cylindrically layered medium, conformal antennas, MoM, mutual coupling
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Silindirik katmanlı ortamdaki Green fonksiyonları tamamlanmıştır. Tokgöz tarafından verilmiş olan Green fonksiyonları (Yüksek Lisans Tezi, 1997) tekrar hesaplanmış, eksik olan Green fonksiyonları eklenmiş ve (rho eşit rhop) problemi çözülmüştür. Moment Metod kullanılarak silindirik katmanlı ortamdaki elektrik ve manyetik akım elemanlarının karşılıklı etkileşimin hesaplanması için hibrid metod sunulmuştur. Moment Metod matris elemanlarının hesaplanması için (rho eşit rhop) koşulunda, fi ile fip birbirlerinden uzak iken, kapalı-formdaki Green fonksiyonları kullanılmış, fi ile fip birbirlerine yakın iken, spektral uzaydaki Green fonksiyonları yakınsamadığından Moment Metod matris elemanları spektral uzayda hesaplanmıştır. Bu teknik, çok katmanlı silindirik yapıların üzerine yerleştirilmiş dipol ve yarıklara uygulanabilir. Çok katmanlı silindirik yapılardaki baskı devre elemanlarının karşılıklı iletişim analizi hesaplama verimliliği, kapalı-form Green fonksiyonları yardımıyla önerilen hibrid metod kullanımı sayesinde artırılmıştır.
Özet (Çeviri)
The complete set of Green?s functions for cylindrically layered media is presented. The formulations reported in the previously published work by Tokgöz (M.S.Thesis, 1997) are recalculated, the missing components are added and a solution to the problem when (rho equals rhop) is proposed. A hybrid method to calculate mutual coupling of electric or magnetic current elements on a cylindrically layered structure using MoM is proposed. For the calculation of MoM matrix entries, when (rho equals rhop) and fi is not close to fip, the closed-form Green?s functions are employed. When fi is close to fip, since the spectral-domain Green?s functions do not converge, MoM matrix elements are calculated in the spectral domain. The technique is applied to both printed dipoles and slots placed on a layered cylindrical structure. The computational efficiency of the anaysis of mutual coupling of printed elements on a cylindrically layered structure is increased with the use of proposed hybrid method due to use of closed-form Green?s functions.