Downlink transmission techniques for multi user multi input multi output wireless communications
Çok girdili çok çıktılı ve çok kullanıcılı kablosuz haberleşme için iniş bağı iletim teknikleri
  1. Tez No: 201767
  2. Yazar: ADEM COŞKUN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÇAĞATAY CANDAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Azami oran birleştiricisi (MRC), İşaretin girişim-artıgürültüye oranının (SINR) dengelenmesi, Çok girdili çok çıktılı (MIMO) antenler, Kullanıcılar arası girişim, Çoklu erişim, İniş Bağı, Maximal Ratio Combining (MRC), Signal to interference-plusnoise ratio (SINR) Balancing, Multi-Input Multi Output (MIMO) antennas, Inter user Interference, Multiple Access, Downlink
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
Çok girdili çok çıktılı (MIMO) ve çok kullanıcılı haberleşme teknikleri, kanal durum bilgisinden faydalanarak kullanıcılar arasındaki girişimi azaltırlar. Bu teknikler ön-kodlama işlemleri uygulayarak mobil istasyonlardaki girişimi en aza indirmeyi amaçlar. Bu tezde literatüde yeralan Kanalın Ayrıştırılması, SINR (İşaretin girişimartı- gürültüye oranı) Dengelenmesi, Ortak MMSE optimizasyonu teknikleri karşılaştırılmakta ve her bir kullanıcısı tekil veri akışı alan çok kullanıcılı MIMO iniş bağı haberleşme sistemleri için yeni teknikler önerilmektedir. Önerilen metotlar girişimle mücadele ederken, literatürdeki diğer metotlardan farklı olarak basit yapılı alıcılar kullanmaktadır. Tezde MRC tabanlı alıcıların daha karmaşık Ortak MMSE alıcıları kadar iyi çalıştıkları gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
Multi-user MIMO (MIMO-MU) communication techniques make use of available channel state information at the transmitter to mitigate the inter-user interference. The goal of these techniques is to provide the least interference at the mobile stations by applying a precoding operation. In this thesis a comparison of available techniques in the literature such as Channel Decomposition, SINR Balancing, Joint-MMSE optimization is presented. Novel techniques for the MIMO multi-user downlink communication systems, where a single stream is transmitted to each user are proposed. The proposed methods, different from the other methods in the literature, use a simple receiver to ii combat the interference. It has been shown that MRC based receivers are as good as more complicated joint MMSE receivers.