Continuation power flow and voltage stability in power systems
Güç sistemlerinde süregelen güç akışı ve gerilim stabilitesi
  1. Tez No: 201768
  2. Yazar: MEHMET B. KESKİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ARİF ERTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Süregelen Güç Akısı Metodu, Gerilim Stabilitesi, Gerilim Çöküntüsü, Continuation Power Flow Method, Voltage Stability, Voltage Collapse
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 74
Özet
Bu çalısma, süregelen güç akısı metodu ile güç sistemlerinde önemli bir olgu olan gerilim stabilitesini incelemektedir. Gerilim stabilitesinin bozulmasının bir sonucu olabilecek gerilim çöküntüsü anlatılmakta ve gerilim çöküntüsünü etkileyen faktörler tartısılmaktadır. Güç sistemlerindeki gerilim stabilitesinin analizinde, ardısık yük akıslarından olusan, süregelen güç akısı metodu kullanılmaktadır. Bu metod örnek bir test sistemine ve Türkiye Güç Sistemine uygulanarak birçok bara için yük-gerilim egrileri elde edilmistir.
Özet (Çeviri)
This thesis investigates an important power system phenomenon, voltage stability, by using continuation power flow method. Voltage collapse scenario is presented which can be a serious result of voltage instability and the parameters that affect voltage collapse are discussed. In analyzing power system voltage stability, continuation power flow method is utilized which consists of successive load flows. This method is applied to a sample test system and Turkish Power System and load-voltage curves for several buses are obtained.