Strong decays of the DSJ (2317) mesons using QCD sum rules
DSJ (2317) mezonunun kuvvetli bozunmasının toplam kuralları kullanarak incelenmesi
- Tez No: 201858
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ALTUĞ ÖZPİNECİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: QCD Toplama Kuralları, DsJ Mezonları, DsJ Mezonlarının Kuvvetli Bozunmaları, QCD Sum Rules, DsJ Mesons, Strong Decays of DsJ Mesons
- Yıl: 2007
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 39
Özet
Yakın zamanda ke¸sfedilen DsJ (2317) ve DsJ (2460) mezonlarının beklenmedik ozellikleri y¨uksek enerji dunyasında buyuk heyecan yarattı. Bu mezonlar BaBar, Belle, ve CLEO da deneysel olarak incelenmektedir. S¸u anki deneysel veri sınırlı olmakla beraber ileriki yıllarda bu durumun duzelmesi beklenmektedir. Bu mezonların dusuk kutle ve kucuk genislige sahip olmaları gibi beklenmedik ozellikleri bu mezonların yapıları hakkında degisik spekulasyonlara yol acmıstır. Bu mezonları, standart kuvark - anti-kuvark modelinin dısında, mezon molekulu ya da dort kuvarklı bir sistem olarak acıklamaya calısan modeller one surulmustur. Bu mezonların yapılarının anla¸sılması, ¸su anda baz alınan modeller hakkında da bilgi verebilmesi a¸cısından da onemlidir. Bu tezde DsJ (2317) mezonunun kuvvetli bozunması (DsJ (2317) → Dsπ ) uc nokta QCD toplam kuralları kullanılarak incelenmistir. Bu bozunma izospin simetrisini ihlal etmektedir. Bu nedenle bu bozunma iki a¸samalı ¸calı¸sılacaktır; izospini koruyan DsJ (2317) → Dsη bozunması ve bunu takiben izospin nedeniyle η'nın π na donusmesi.
Özet (Çeviri)
Unexpected properties of recently discovered mesons DsJ(2317) and DsJ(2460) have caused an excitement in the high energy community. These mesons are under experimental study in BaBar, Belle and CLEO. The experimental data on these mesons is quite limited at the moment, but it is expected to be improved in the following years. The unexpected properties of these mesons, such as the low mass, and small width, have caused speculations about their structure. Various models have been proposed which go beyond the simple quark-antiquark picture of the mesons, such as a meson molecule, or a four-quark state. Therefore, understanding the underlying structure of these mesons can reveal a deeper understanding of QCD. In this thesis, the strong decay of the DsJ(2317) meson, DsJ(2317) ! Ds¼0, is studied using three-point QCD Sum Rules method in the conventional cs framework. DsJ(2317) ! Ds¼0 decay violates isospin symmetry. Therefore, this decay is studied as a two stage process; an isospin conserving DsJ(2317) ! Ds´ decay followed by the conversion of ´ into a ¼0 due to isospin violation.