Manisa ili miksomisetlerinin taksonomik yönden araştırılması
Taxonomic investigation of myxomycetes in Manisa
  1. Tez No: 201995
  2. Yazar: HAYRİ BABA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ABDURRAHMAN ÜSAME TAMER
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Manisa, Myxomycetes, Taksonomi, Yeni kayıt
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Celal Bayar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 128
Özet
Bu çalışma 2005-2006 yılları arasında, Manisa ili genelini kapsayan 13 ayrı istasyondan 45 ayrı örnek alma noktasından toplanan örnekler üzerinde yapılmıştır. Örnekler ağaç kabukları, yaprak ve çürümüş bitkisel materyallerden elde edilmiştir. Toplanan materyallere Nem Odası Tekniği uygulanmış ve miksomiset sporoforları geliştirilmeye çalışılmıştır. Ayrıca doğal ortamında gelişmiş olan miksomisetlerde toplanmıştır. Elde edilen örneklerden arazi ve laboratuvar çalışmaları sonucu 9 Familyaya ait 24 Cinste toplam 79 tür elde edilmiştir. Belirlenen taksonlardan 2 Cins ve 6 tür Türkiye için yeni kayıttır. Bu taksonlar; Willkommlangea Kuntze., Dictydiaethalium Rost. cinsleri ile, Dictydiaethalium plumbeum (Schum.) Rost., Hemitrichia abietina (W igand) G.Lister, Diderma carneum Nann.-Bremek., Didymium melanospermum (Pers.) Macbr., Willkommlangea reticulata (Alb.&Schw.) Rost., Symphytocarpus impexus Ing & Nann.-Bremek. türleridir.
Özet (Çeviri)
This study has been made on the specimens which were obtained from the 45 different region in 13 station areas of Manisa between the years 2005-2006. The samples were acquired from barks of trees, leaves and the materials of decayed trees. These materials were employed the Moist Chamber Culture and it was tried to develop myxomycetes sporophore. In addıtıon myxomycetes which grew up in its natural environment were obtained. As a result of field and laboratory studies 79 taxa belonging to 9 families and 24 genera were identified, 2 genera and 6 species of these taxa have been recorded for the first time for Turkey, and they were added to the Turkish myxom ycetes. This new records are; Willkommlangea Kuntze. Dictydiaethalium Rost., genera and Dictydiaethalium plumbeum (Schum.) Rost., Hemitrichia abietina (W igand) G.Lister, Diderma carneum Nann.-Bremek., Didymium melanospermum (Pers.) Macbr., Willkommlangea reticulata (Alb.&Schw.) Rost., Symphytocarpus impexus Ing & Nann.-Bremek species. Key words; Manisa, Myxomycetes, Taxonomy and New Record.