Bernstein polinomları, q-Bernstein polinomları ve yakınsaklık özellikleri
Bernstein polynomials, q-Bernstein polynomials and approximation properties
  1. Tez No: 202025
  2. Yazar: DİDEM AYDIN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ALİ ARAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: leri fark operatörü, Lineer pozitif operatör, Bernstein polinomu, q-Bernstein polinomu, Süreklilik modülü, Korovkin teoremi, Voronovskaya teoremi, Forward differences, Linear positive operator, Bernstein polynomial, q-Bernstein polynomial, Modulus of continuity, Korovkin theorem, Voronovkaya? s theorem
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 79
Özet
Bu tez dört bölümden olusmaktadır. Birinci bölüm giris için ayrılmıstır. kinci bölümde bazı temel tanımlar ve kavramlar verilmistir. Üçüncü bölümde Bernstein polinomları ve q-Bernstein polinomlarının temel özellikleri incelenmis, bu konu ile ilgili makaleler gözden geçirilmistir. Dördüncü bölüm ise tartısma ve sonuç için ayrılmıstır.
Özet (Çeviri)
This thesis contains four chapters. First chapter is devoted to introduction. In the second chapter, some fundamental definitions and concepts are given. In the third chapter, some properties of Bernstein and q-Bernstein polynomials and some papers, related this matter, are studied. Then in the latest chapter is devoted to argue and consequence.