Ölçeklenebilir H.264 video kodlayıcısı için seviyelendirilebilir güvenlik sağlayan bir video şifreleme çalışması
A video encryption study designed for h.264 scalable video codec (SVC) with layered security support
  1. Tez No: 202038
  2. Yazar: GÜL BOZTOK ALGIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. E. TURHAN TUNALI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Bilim ve Teknoloji, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Computer Engineering and Computer Science and Control, Science and Technology, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: H.264, çoklu ortam şifreleme, ölçeklenebilir video şifreleme, seviyelendirilmiş güvenlik, H.264, multi media encryption, scalable video encryption, layered security
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Bilgisayar Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 95
Özet
Günümüz koşullarında, eğlence dünyasından tıbbi çalışmalara kadar birçok alanda kendine yer edinmiş olan kodlanmış video, kullanım alanları genişleyip çoğaldıkça daha çok önem kazanmakta ve içeriğinin güvenliğini sağlamak da başlı başına bir çalışma alanı haline gelmektedir. Gerek büyüklük gerekse yapısal özellikler bakımından düz metin verisinden farklı olan video verisinin güvenlik gereksinimleri de farklılık göstermektedir. Bu tez çalışmasında, video verisinin güvenlik söz konusu olduğunda ortaya çıkan ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, seviyelendirilebilir güvenlik ve ölçeklenebilir kalite imkanı sunan etkin bir video şifreleme yöntemi geliştirilmiştir. H.264 ölçeklenebilir video kodlayıcısının (SVC) yapısına uygun olarak tasarlanan algoritma, kodlayıcının yazılımı olan JSVM v.6.8.2'nin içine gömülmüştür.
Özet (Çeviri)
Encoded video has found application in many fields including entertainment and medical studies. As the number of encoded video applications increases, security of encoded video has become an important research area. Since the size and structural properties of encoded video data is quite different from plain text, its security requirements also considerably differ from that of plaintext. In this thesis, an efficient video encryption study with layered security and scalable quality support is presented. This study is developed with the consideration of security requirements of video data. Algorithm suitably designed for H.264 Scalable Video Codec (SVC) is embedded within the codec?s software JSVM v.6.8.2.