İzmir Körfezi'ndeki teleost balık postlarvalarının bolluk ve dağılımı
The abundance and distribution of teleost fish larvae in İzmir Bay
  1. Tez No: 202093
  2. Yazar: BURCU TAYLAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BELGİN HOŞSUCU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Balıkçılık Teknolojisi, Su Ürünleri, Fisheries Technology, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: İzmir Körfezi, İhtiyoplankton, Balık larvalarının dağılımı
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Temel Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu çalışmada; 2000-2004 yılları arasında İzmir Körfezi'nde yaşayan bazı Teleost balık türlerine ait larvaların bolluk ve dağılımları araştırılmıştır. Bu amaçla İzmir Körfezi'nde 8 istasyon belirlenmiş ve bu 8 istasyona ait olan plankton materyali değerlendirilmiştir. Morfolojik tayinlerin yanı sıra türlere ait orijinal çizimler yapılmıştır. Larva örnekleri; horizontal çekimler ile, 200 ?m göz genişliğinde HENSEN tipi plankton kepçesi kullanılarak toplanmıştır. Bu çalışma sonucunda toplam 22 tür tespit edilmiş ve İzmir Körfezi'nde özellikle E. encrasicolus türünün dominant olduğu saptanmıştır.
Özet (Çeviri)
This study were about distribution and abundance of some Teleost fish species in İzmir Bay, carried out between 2000-2004. For this aim, 8 sampling stations were selected from various region of İzmir Bay and planktonic materials belonging to these stations were investigated. In addition to morphological identification, original morphological features were drawed. The larvae samples were horizontally with the aid Hensen plankton net having 200 ?m mesh size. Results of this research, a total of 22 species were recorded and especially E. encrasicholus was dominant in the bay. KEYWORDS: Izmir Bay, Ichthyoplankton, Distribution of Fish Larvae