Kolloidal silika dispersyonunun polietilen kumaşların balistik performansına etkisi
The effect of colloidal silica dispersion on ballistic performance of polythene fabrics
- Tez No: 202285
- Danışmanlar: PROF. DR. YUSUF ULCAY
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mühendislik Bilimleri, Polimer Bilim ve Teknolojisi, Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Engineering Sciences, Polymer Science and Technology, Textile and Textile Engineering
- Anahtar Kelimeler: Balistik darbe, Kolloidal Silika Dispersiyonu, Enerji Yutumu, Ballistic impact, Colloidal Silica Dispersion, Energy Absorption
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Uludağ Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 78
Özet
Bu çalısmada kolloidal silika dispersiyonunun farklı gramajlardaki dokusuz yüzey tela malzemesinin enerji yutumuna olan etkisi arastırılmıstır. Bu amaçla; üç farklı gramajdaki(18, 28 ve 45 g/m2) tela malzemeleri bes farklı konsantrasyondaki (0,20, 30, 40 ve 50 g/l) silika dispersiyonu ile emdirilerek gramaja ve konsantrasyona baglı olarak telanın enerji yutumundaki degisim ölçülmüstür. Çalısma sonuçlarına göre silika konsantrasyonunun ve tela gramajının artısıyla birlikte enerji yutumun arttıgı görülmüstür.
Özet (Çeviri)
In this study, the effect of colloidal silica dispersion on the energy absorbtion of different weight in grams polythene nonwoven interfacing material is investigated. By this aim; three different (18, 28 ve 45 g/m2) weights in grams interfacing materials are padded with five different concentrated (0,20, 30, 40 ve 50 g/l) silica dispersions so the variation of interfacing material?s energy absorbtion is measured. According to research results, interfacing material?s energy absorption increases with the increase in silica dispersions concentration and the weight in grams of interfacing material.