Software for the back analysis of plane failure
Düzlemsel kaymanın geri analizi için bilgisayar yazılımı
  1. Tez No: 202607
  2. Yazar: CAN MERTER
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. HAYATİ YENİCE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maden Mühendisliği ve Madencilik, Mining Engineering and Mining
  6. Anahtar Kelimeler: Sev stabilitesi, düzlemsel kayma, geri analiz, duyarlılık analizi, geri analizin bilgisayar uygulaması, denge sınır yöntemi, Bars programı, Slope stability, plane failure, back analysis, sensitivity analysis, computer application of the back analysis, limit equilibrium method, the Barsprogram
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
Günümüzde açık isletme madenciligi, son teknolojik gelismelerle birlikte hergeçen gün daha genis bir uygulama alanı bulmaktadır. Açık isletme madenciligindeen önemli sorunlardan biri, isletmenin çalısma süresince bozulmadan saglam olarakkalabilecegi güvenli ve ekonomik olan maksimum sev açısının saptanabilmesidir. Bunedenle detaylı stabilite çalısmaları ve analizleri yapılmaktadır.Bu çalısmada, kaya sevlerinde geri analiz ve duyarlılık analizleri, özel olarakyazılmıs bir bilgisayar programı aracılıgıyla yapılmıstır. Böylece, düzlemsel kaymagözlenen kaya sev stabilite analizlerinde, çok degerli olan zamanın en etkinkullanımına, mühendis hesap hatalarının en aza indirilmesine ve analiz sonuçlarındançok detaylı bilgi edinilmesine çalısılmıstır.
Özet (Çeviri)
Open pit mining has a bigger application field, which the last technologicaldevelopments, nowadays. One of the most important problems in an open pit miningis to determine safe and economical maximum slope angle which can remain securewithout any damages in the working time of the operation. For this reason, detailedslope stability analysis have been made.In these works, back and sensitivity analysis in rock slopes have been made withthe aid of a computer programme which was written for these problems, specially.So, in rock slope stability analysis of plane failure, it has been worked for productiveusage of the time with using a computer programme, it has been intended for havingmore detailed knowledge from analysis results. As a conclusion, calculation errors ofan engineer have been reduced by the computer programme.