Konaklama işletmelerine dönük bir kalite fonksiyon yayılımı uygulaması
Quality function deployment application for the accommodation enterprises
  1. Tez No: 202787
  2. Yazar: EMEL TATAR
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SERMİN ELEVLİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Hizmet Planlaması, Kalite Evi, Kalite Fonksiyon Yayılımı, Konaklama Sektörü, Service Planning, House of Quality, Quality Function Deployment, Accommodation Industry
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
Kalite Fonksiyonu Yayılımı (KFY), müsteri gereksinimlerine odaklanmayı sağlayacak biçimde yeni ve gelismis ürünler tasarlamayı amaçlayan, disiplinlerarası takım çalısması gerektiren bir kalite tekniğidir. Bu çalısmada, KFY kavramının ortaya çıkısı, kavram ve ilgili yan kavramların açıklamaları, tekniğin zayıf ve güçlü yönleri açıklanmıs; turizm sektöründe faaliyet gösteren otel isletmelerinde Kalite Fonksiyon Yayılımı tekniğinin kullanılması durumunda isletmelerin elde etmeleri muhtemel avantajların, üç yıldızlı bir otel isletmesi örneği üzerinde gösterilmesi amaçlanmıstır. Otel C'nin müsterilerinin tespit edilen istek ve gereksinimleri kullanılmak suretiyle, kalite evi olusturulmus ve isletmenin nasıl bir strateji gelistirmesi gerektiği tespit edilmistir.
Özet (Çeviri)
Quality Function Deployment (QFD) is a quality technique that requires interdisciplinary team work that aims to design new and developed products so that it provides focusing on the customer needs. In this research, the arising of the QFD concept, the explanation of the concept and its side concepts, the strong and weak sides of the concepts are explained. An example is given for a three star hotel how to get possible advantages for the enterprises when the QFD the techniques are used at the hotel enterprises in the tourism sector. By using the requirements and needs of the customers of hotel C, a quality house was established and it is decided what kind of a strategy the enterprise should develop.