Değme manifoldlar
Contact manifolds
  1. Tez No: 202797
  2. Yazar: EVRİM ŞAHİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET YILDIZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Hemen Hemen Degme Metrik manifold, Riemann Egrilik Tensörü, Sasakian Manifold, Almost contact metric manifold, Riemannian curvature tensor, Trans-Sasakian manifold
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Geometri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 52
Özet
Bu tezin amacı Degme manifoldlarda bazı egrilik sartlarını çalısmaktır. Bu tez üç bölümden olusmaktadır. Birinci bölüm diger bölümlerde kullanılacak olan bazı temel kavramlar ve sonuçları içermektedir. kinci bölüm bir nullity sartını saglayan degme metrik manifoldlar ile ilgili tanımlar, teoremler ve sonuçları içermektedir. Üçüncü bölüm orijinal çalısmalarımızdan olusmaktadır. Birinci bölümde Riemann egrilik tensörü, Einstein manifold, Weyl-conformal egrilik tensörü, Projektif egrilik tensörü, hemen hemen degme metrik manifoldlar gibi temel kavramlar tanıtılmıstır. kinci bölümde nullity vektör uzayı tanımları, bu tanımlarla ilgili temel teorem ve önermeler verilmistir. Son bölümde degme manifoldlarda egrilik sartları ve degme metrik manifoldlarda Genellestirilmis C-Bochner egrilik tensörü esitlikleri ve teoremleri verilmistir. Verilen tüm bu bilgiler ısıgında yazılan teoremler ispatlanmıs ve sonuçlar elde edilmistir.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is to study some curvature conditions on Contacts manifolds. The thesis has three chapters. First chapter contains some fundamental definitions and results which will be used in other chapters. Second chapter contains some fundamental definitions,theorems and results about Sasakian and Trans-Sasakian manıfolds. Chapter three contains original works. In the first chapter the we introduce basic definitions such as, Riemannian curvature tensor, Einstein manifold, Weyl Conformal curvature tensor, projective curvature tensor and almost contact metric manifolds. In the second chapter the definitions of nullity basic theorems and propositions which are connected with these definitions have been given. In the last chapter some curvature conditions and equations which are used to provide these curvature conditions about Generalized C- Bochner curvature tensor. Under the light of these given information, the written theorems have been proved and results have been obtained.