Değme metrik manifoldlarda genelleştirilmiş C-Bochner eğrilik tensörü
Generalized C- Bochner curvature tensor on contact metric manifolds
- Tez No: 292533
- Danışmanlar: DOÇ. DR. AHMET YILDIZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Einstein Manifold, Genelleştrilmiş C-Bochner eğrilik tensörü, Hemen Hemen Değme Metrik Manifold, µ)- değme metrik manifold, N(k)- değme metrik manifold, Riemann Eğrilik Tensörü, Sasakian Manifold, Almost contact metric manifold, Einstein manifold, Genaralized C- Bochner curvature tensor, µ)?contact metric manifolds, N(k)-contact metric manifolds, Riemannian curvature tensor, Sasakian manifold
- Yıl: 2011
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 46
Özet
Bu tezin amacı N(k)- değme metrik manifoldlarda genelleştirilmiş C-Bochner eğrilik tensörünü çalışmaktır.Bu tez üç bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde diğer bölümlerde kullanılacak alan bazı temel kavramlar ve sonuçları içermektedir.İkinci bölümde nullity vektör uzayı tanımları, bu tanımlarla ilgili temel teorem ve önermeler verilmiştir.Üçüncü bölümde N(k)- değme metrik manifoldlarda genelleştrilmiş C-Bochner eğrilik tensörü verildikten sonra bu eğrilik tensörü ile ilgili özellikler verilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this thesis is to study generalized C-Bochner curveture tensor on N(k)- contact metric manifolds.The thesis has three chapters.The first chapter contains some well-known definitions and results which will be used in the other chapters.The second chapter we introduce definition of (k, µ)?contact metric manifolds and N(k) contact metric manifolds.The third chapter we study generalized C-Bochner curvature tensör on N(k)-contact metric manifolds.