Numerical analysis of anchored concrete pile wall: A case study
Ankrajlı kazık duvarların sayısal çözümlenmesi: Durum analizi
  1. Tez No: 202953
  2. Yazar: KIVANÇ SİNCİL
  3. Danışmanlar: DR. Y. DURSUN SARI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Numerical Analysis, Anchor, Pile Wall, Lateral Wall Deflection, Lateral Earth Pressure, Settlement
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 127
Özet
Bu tez, ankrajlı kazık duvarların sayısal analizi ile yerinde ölçümler ile sayısal verilerin, üst yapı ve zemin stabilitesi açısından karsılastırılmasını içermektedir. Ulus-Keçiören Metro projesi çalısmaları kapsamında, Gazino >stasyonu derin kazısı ankrajlı kazık duvarlar ile desteklenmistir. Ankrajlar, ankrajlı yapılar ve derin kazılar ile ilgili detaylı bir literatür taramasının ardından, bahsedilen Gazino >stasyonu kazısı, Plaxis isimli bir sonlu elemanlar programı kullanılarak modellenmis ve analiz edilmistir. Sayısal analizde kullanılacak olan zemin parametreleri yöntemin basarısında anahtar rol oynadıgından, bu parametrelerin seçimine önem verilmistir. Sayısal analiz sonuçları kazı seviyesinin üstündeki yatay duvar deplasmanlarını ölçülenden daha büyük, kazı seviyesinin altındaki deplasmanları ise ölçülenlerden daha küçük bulma olasılıgına ragmen, saha ölçümlerindeki dagılım ve güvenilirlilik dikkate alındıgında sayısal analiz sonuçları tatminkar olarak degerlendirilmistir. Zemin parametrelerinin seçiminde yardımcı olacak daha detaylı ve özenli saha ve laboratuvar deneyleri sayısal modellemelerle desteklendiginde sonuçlar daha dogru ve geçerli olacaktır. Anahtar Kelimeler : Sayısal Analiz, Ankraj, Kazık, Kazık Yanal Yerdegistirmesi, Yanal Zemin Basıncı, Oturma
Özet (Çeviri)
This thesis reviews the numerical analysis of anchored concrete pile walls and comparison of field measurements and numerical values in terms of the stability of the structure and soil. The deep excavation supported by anchored pile walls, namely Gazino Station excavation, Ulus-Keçiören Metro project. After an extensive literature review on anchors, anchored structures and deep excavations, the excavation of Gazino Station is described and modelled and analyzed by FEM program Plaxis. Special emphasis was given to selection of soil parameters for numerical analysis, since these parameters play a key role in the success of the analysis. The numerical analysis results tend to overestimate the measured lateral wall deflections above the excavation level, the numerical analysis proves to be quite satisfactory for considering the preliminary analysis of the concrete pile wall with and without anchorage. The results can be accurate if more extensive and attentive field and laboratory will be carried out together with numerical modeling.