Design of control systems for a quadrotor flight vehicle equipped with inertial sensors
Ataletsel algılayıcılara sahip dört motorlu uçuş aracı için denetim sistemleri tasarımı
  1. Tez No: 202954
  2. Yazar: ARDA ÖZGÜR KIVRAK
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. KUTLUK BİLGE ARIKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: Denetim, Dört motorlu platform, Matlab/Simulink, Real Time Windows Target (RTWT), Gerçek zamanlı denetim, Lineer Quadratik Regülatör, Control, Quadrotor platform, Inertial Sensors, Matlab/Simulink, Real Time Windows Target (RTWT), Real Time Control, Linear Quadratic regulator
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Atılım Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mekatronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 104
Özet
Bu calışma, dört motorlu uçuş aracının denetim sistemlerini incelemekte ve detayı ile vermektedir. Denetim sistemi Matlab/Simulink ortamında geliştirilmiş ve Simulink Real Time Windows Target kullanılarak gerçek zamanlı uygulaması yapılmıştır. Sistemin yönelim kararlılığının denetimi için Lineer Quadratik Regülatör tasarlanmış ve donanımlı sistemle gerçek zamanlı çalıştırılması gösterilmiştir. Donanım veri toplama kartı, doğru akım motor sürücü devresi, algılayıcı seti, doğru akım motorları ve DraganFlyer V Ti gövdesinden oluşmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis reviews the Design of Control Systems for a Quadrotor Flight Vehicle Equipped with Inertial Sensors in detail. The control system is developed in Matlab/Simulink and real time implementation is achieved by using Simulink Real Time Windows Target utility. Linear Quadratic Regulator is designed for the stabilization of the attitude and shown to work in real time. The hardware consists of the data acquisition card, DC motor drivers, sensor set, the DC motors, and the DraganFlyer V Ti structure.