Helsinki sonrası Türkiye'deki siyasal partilerin Avrupa Birliği'ne bakış açıları
Turkish political parties' approach to the European Union since the Helsinki summit of 1999
  1. Tez No: 204540
  2. Yazar: TUĞBA YOLCU
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HARUN ARIKAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa Birliği, Siyasi Partiler, Helsinki Zirvesi, Türkiye, European Union, Helsinki Summit, Political Parties, Turkey
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 83
Özet
KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİSOSYAL BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜKAMU YÖNETİMİ ANABİLİM DALIÖZETYÜKSEK LİSANS TEZİHELSİNKİ SONRASI TÜRKİYE'DEKİ SİYASAL PARTİLERİNAVRUPA BİRLİĞİNE BAKIŞ AÇILARITUĞBA YOLCUDANIŞMAN : Yrd. Doç. Dr. Harun ARIKANYıl: 2006, Sayfa:76Jüri : Yrd.Doç. Dr. Harun ARIKAN: Doç. Dr. Muhsin KAR: Yrd. Doç. Dr. M. Cevher MARINTürkiye'deki Siyasal partilerin Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerine bakış açılarıTürk siyasal hayatının önemli bir konusunu oluşturmaktadır. İktidar partileri AB ileilişkiler konusunda daha yapıcı bir politika izleme gereği duyarken, muhalefet partileriise konuya daha eleştirisel olarak ele aldıkları gözlenmektedir. Bu bağlamda bu tezinamacı, Helsinki Zirvesi sonrası Türkiye'deki iktidar ve muhalefet partilerinin post-Helsinki sürecini nasıl yorumladıklarını incelemektir. Ayrıca tezde siyasi partilerinTürkiye-AB ilişkilerinin önemli konuları olarak ön plana çıkan Kıbrıs ve insan haklarıgibi politika konularına yaklaşımları ele alınmaktadır.
Özet (Çeviri)
DEPARTMENT OF PUBLIC ADMISTRATIONINSTITUTE OF SOCIAL SCIENCEUNIVERSITY OF KAHRAMANMARAŞ SUTCU IMAMABSTRACTMA ThesisTURKISH POLITICAL PARTIES? APPROACH TO THEEUROPEAN UNION SINCE THE HELSINKI SUMMIT OF1999Supervisor : Yrd. Doç.Dr. Harun ARIKANYear:2006, Pages:76Jury : Asst.Prof.Dr. Harun ARIKAN: Assoc.Prof.Dr. Muhsin KAR: Asst.Prof.Dr. M. Cevher MARINThe issue of Turkish accession will most likely be one of the most controversialtopics on the agenda of the Turkish political parties in the years to come. While theruling political parties have tended to take a constructive policy approach towards theEU, opposition parties have taken a critical policy approaches to the EU on the groundsof EUs failure to implement its commitment for Turkey. This thesis is primarilyconcerned with the policy approaches of Turkish political parties towards the EU, with aparticular focus on ruling parties and the main opposition parties since the HelsinkiSummit of the EU in December 1999. Accordingly, the thesis is aimed at evaluatingwhether the political parties have taken different policy approaches to Turkishmembership issue. It also explores the disagreements between ruling parties andopposition parties over specific issues concerned EU-Turkey, such as Cyprus and humanrights.