The control of mergers and acquisitions in EU and Turkish Competition Law
AB ve Türk Rekabet Hukukunda birleşme ve devralmaların kontrolü
  1. Tez No: 204654
  2. Yazar: MEHMET DEVRİM AŞKIN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. GAMZE AŞÇIOĞLU ÖZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hukuk, Uluslararası İlişkiler, Law, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Rekabet Hukuku, Birleşmelerin Kontrolü, Yoğunlaşmalar, Küreselleşme, Competition Law, Merger Control, Concentrations, Globalization
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Avrupa Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 183
Özet
Bu tezin amacı, birleşme ve devralmaların gerçekleştirilmesindeki temeletkenleri özellikle küreselleşmenin bu tür iş stratejileri üzerindeki etkisine değinmeksuretiyle incelemek ve birleşmelerin kontrolüne ilişkin kuralların Türkiye'dekiuygulamasını hem AB hem de Merkezi ve Doğu Avrupa Ülkelerinin kuralları ilekarşılaştırmalı olarak analiz etmektir. Böylece, Türk mevzuatının Toplulukmüktesebatı ile ne ölçüde uyumlu olduğunu ve AB üyelik sürecinin gerek Türkiye'degerekse söz konusu eski aday ülkelerde birleşmelerin kontrolüne ilişkin kurallarıngetirilmesinde aynı etkiye sahip olup olmadığını değerlendirmektir.
Özet (Çeviri)
This thesis aims at examining the main motives for mergers and acquisitionswith special reference to the effect of globalization on these business strategies andmaking a comparative analysis of the Turkish merger control rules with that of theEU and the Central and Eastern European Countries so as to evaluate to what extentthe Turkish legislation is in harmony with the Community acquis and whether theEU membership process had the same effect on the introduction of merger controlrules in Turkey and in these ex-candidate countries.