Euro-Mediterranean partnership and the intercultural dialogue
Avrupa-Akdeniz ortaklığı ve kültürlerarası diyalog
  1. Tez No: 204696
  2. Yazar: ZEKİ ARDA SAVCI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MELİHA BENLİ ALTUNIŞIK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa Birliği, Akdeniz, Avrupa-Akdeniz Ortaklığı, BarselonaSüreci, Kültürlerarası Diyalog, Sivil Toplum, Kültürel şbirliği, European Union, Mediterranean, Euro-Mediterranean Partnership, Barcelona Process, Intercultural Dialogue, Civil Society, Cultural Cooperation
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Avrupa Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 147
Özet
Üçüncü Sepet ve Kültürlerarası Diyalog olgusuna yönelik bu yenilenen önemduygusu çerçevesinde özellikle sürecin siyasallaştırılması ve güvenlik bakış açısınınyerleştirilmesi, kültürel grupların temsiliyeti ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıkonularında ciddi problemler gözlemlenmiştir.Sonuç olarak, Avrupa-Akdeniz Vakfı'nın, özellikle maddi kaynaklar ve sivil toplumkatılımı konularındaki bağımsızlığının ciddi boyutta geliştirilmesi önerilmiştir çünkümevcut düzen içerisinde ortak ülkelerdeki siyasi aktörler ve hükümetler, bölgedekikültürel ilişkilerin düzenlenmesi için tamamen sivil bir kurum tarafından yürütülenKültürlerarası Diyaloğun işlevselliği üzerinde sıkı bir kontrole sahiplerdir.
Özet (Çeviri)
t is observed that within the framework of this renewed significance of the ThirdBasket and the notion of intercultural dialogue, there exist clear problems regardingthe issues of the politicisation and securitisation of the process, the representation ofcultural entities and the participation of civil society organisations.To conclude, it is suggested that the independence of the Euro-MediterraneanFoundation regarding the issues of funding and civil society participation need to beenhanced extensively as within the current situation the political actors and thegovernments of the partner countries have strict control over the functioning of theintercultural dialogue which is initiated as a solely non-governmental institution thatwould regulate the cultural relations in the region.