An evolution of the human rights policy of the European Union
Avrupa Birliği'nin insan hakları politikasının gelişimi
- Tez No: 204701
- Danışmanlar: PROF.DR. İHSAN DAĞI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Avrupa Ekonomik Topluluğu, Avrupa Birliği, insan hakları, genişleme, koşulluluk, European Union, human rights, enlargement, conditionality
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 84
Özet
Bu tez Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun politik bir organizasyona dönme sürecindeinsan hakları politikasının gelişimini ele almaktadır. Bu çalışmaya yön verecekvarsayım şudur; Avrupa Ekonomik Topluluğu 2. Dünya Savaşı sonrası Avrupa'yıgüç, denge ve barış temelleri üzerinde yeniden yapılandırabilecek bir bölgesel çözümolarak kurulmuştur. Genişlemeyi güvenlik odaklı bir strateji olarak ele alan bu tezaynı zamanda Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun ekonomik entegrasyon sürecinitamamladıkça dış politika, barış, güvenlik ve insan haklarına saygı sorunsallarınaeğilişini analiz etmeye çalışmaktadır.
Özet (Çeviri)
This thesis concentrates on the development of human rights policy of the EuropeanEconomic Community (EEC) within its transformation process into a politicalorganization. The assumption underlying this study is that the EEC was establishedfollowing World War II as a regional solution that would enable the restructuring ofEurope on the bases of power, stability, and peace. This thesis deals withenlargement as a security-oriented strategy, while, at the same time, it endeavors toanalyze the EEC treatment of foreign policy, peace, security and respect for humanrights issues as it completed its economic integration process.