An analysis of the Romanian public affairs management within the EU accession process
Romanya'nın Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde kamusal ilişkilerin idare araçlarının kullanılmasına dair bir analiz
  1. Tez No: 205013
  2. Yazar: LEILA SEPTAR
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA TÜRKEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Uluslararası İlişkiler, Political Science, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Avrupa Birliği, Komiteler, Lobicilik, Romanya, European Union, Comitology, Lobbying, Romania
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Avrasya Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 143
Özet
Bu tez, Avrupa Birliği'nde istihdam politikasının uygulanmasından sorumlu olanKomitoloji Komitelerinde görülen lobicilik sürecini analiz etmektedir. AB kararalma ve uygulama süreçlerine yönelik kritik bir bakış açısı ortaya koyan bu tez,kamusal ilişkilerin idare araçlarının kullanılarak karar alma ve uygulamasüreçlerine nasıl nüfuz edildiğini incelemiştir. Bu bağlamda, oluşum aşamasındakibir lobi grubunun profesyonelliğini örneklemek ve AB'ye yeni üye olan birdevletin Avrupa düzeyinde politika yapımı ve uygulanması sürecine etkin olaraknüfuz etmesini sağlayan fırsatları değerlendirmek amacıyla, Romanya'nın AvrupaBirliği'ne üyelik müzakereleri örnek çalışma olarak alınmıştır.
Özet (Çeviri)
This thesis analyzes the lobbying process taking place within the comitologycommittees of the European Union responsible with the the implementationprocess of the employment policy. It presents a critical view on the EU decision-making and implementation processes by studing the way these could beinfluenced by using public affairs management instruments. The European Unionaccession negotiations of the Romanian case is taken as a case study to exemplifyon the professionalism of a lobby group in formation and assess the chances that anew member state has in order to effectively influence the policy formulation andimplementation process at the European level.