Armenian question in Tasvir-i Efkar between 1914-1918
Tasvir-i Efkar'da Ermeni meselesi 1914-1918
- Tez No: 205088
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ÖMER TURAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tarih, History
- Anahtar Kelimeler: Ermeni Meselesi, Tasvir-i Efkar, I. Dünya Savaşı, Armenian Question, Tasvir-i Efkar, World War
- Yıl: 2006
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 152
Özet
Bu çalışmada, tarih metodolojisi çerçevesi içinde, Ermeni Meselesi'nin 1914-1918 tarihleriarasındaki dönemi bazı yönleri ile ele alınmıştır. Bu dönemde Türkiye'de yayınlanmakta olangünlük Tasvir-i Efkar gazetesinin bütün sayıları ilk defa olarak, Ermeni Meselesiçerçevesinde ele alınmıştır. Böylece, Tasvir-i Efkar gazetesinin bir tarih kaynağı olarak,Ermeni Meselesi ile ilgili çalışmalara katkı yapması hedeflenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, some aspects of the Armenian Question between 1914 and 1918 have beenevaluated within the frame of historical methodology. For the first time, all the issues ofTavir-i Efkar, a daily newspaper published during the studied period, have been evaluated inthe frame of the Armenian Question. All news and articles related to the Armenians have beenexamined and a great deal of them has been used in the study. By doing so, it is aimed tosubmit Tasvir-i Efkar as a historical source for the studies on the Armenian Question.