Urban bus transportation in İzmir : Synchronization of timetables and Cost Analysis of Eshot
İzmir'de yerel otobüs ulaşımı: Zaman çizelgelerinin tekrar dizaynı ve Eshot Maliyet Analizi
  1. Tez No: 205221
  2. Yazar: BURAK BALTACI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TUNÇDAN BALTACIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Trafik, Ulaşım, Traffic, Transportation
  6. Anahtar Kelimeler: Kentsel ulaşım planlaması ve zaman çizelgelerinin tekrardüzenlenmesi, Urban Transportation Planning & Synchronization of Timetables
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İzmir Ekonomi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Lojistik Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bu çalışma, zmir ilinde kentsel ulaşım faaliyetlerini yürüten Eshot firmasınınkarlılığını ve verimliliğini arttırmak için yazılmıştır. Kentsel ulaşımaktivitelerinin geliştirilmesi için yazar tarafından yaratılan matematikseloptimizayon modeli kullanıldı. Bu modelin amaçlarından birincisi, firmanınçalıştırma maliyetlerini düşürüp, müşteri memnuniyetini arttırmak; diğeramacı ise otobüslerin hareket çizelgelerini modifiye edip, gerekirse tekrardüzenleyip, müşterilerin duraklardaki bekleme sürelerini azaltmaktır. Modelinverimliliği, çözümlerle ve bir dizi örneklerle gösterilmektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis is written to increase the efficiency and profitability of the urbantransportation activities of Eshot in zmir. A mathematical optimization modelcreated by the writer was used to improve urban transportation activities.One of the objectives of the model is to minimize the operating costs of thetotal number of trips assigned to all routes while satisfying passengerdemand during a given period of the day. The other objective is tosynchronize and re-design the bus timetables to shorten the waiting times ofthe customers at the bus stops. The efficiency of this model, compared tooptimal solutions, is illustrated through a series of solutions and examples.