Otel işletmelerinde performans değerlendirme sonuçlarının hizmet içi eğitim faaliyetlerinde kullanılması ve bir araştırma
The usuge of the performance evaluation results in the activities on ? the - job trainings in hotel administratings and a research
- Tez No: 205366
- Danışmanlar: PROF.DR. SAİME ORAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, Tourism
- Anahtar Kelimeler: Performans, HizmetDeğerlendirme çi Eğitim, şgören, Otel şletmeleri, Performance Evaluation, Employee, Hotel Administratings
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 190
Özet
ÖZETOtel şletmelerinde Performans Değerlendirme Sonuçlarının Hizmet çi EğitimFaaliyetlerinde Kullanılması ve Bir AraştırmaCumali PINARBAŞIDokuz Eylül ÜniversitesiSosyal Bilimler EnstitüsüTurizm şletmeciliği Anabilim DalıTurizm şletmeciliği Programı Yüksek Lisans TeziGünümüzde işletmeler arasında artan yoğun rekabet, çeşitlenen hizmetler, yenimüşteriler kazanma isteği ve yüksek kalite beklentileri gibi alanlarda otelişletmelerinin mevcut pazar yapısını koruyabilmesi ve potansiyel pazarlardan payalabilmesi için, işgücünden etkin bir şekilde yararlanması gerekmektedir. Otelişletmeleri, işgücünden etkin bir şekilde faydalanabilmek için birtakım çalışmalaryapmaktadırlar. Bu çalışmaların başlıcaları ise; performans değerlendirme ve hizmetiçi eğitim faaliyetleridir.Otel işletmelerinde performans değerlendirme çalışmaları ile, işgörenlerinmevcut performans durumları belirlenmekle birlikte, performans değerlendirmesonuçlarına göre işgörenlerin hizmet içi eğitim gereksinimlerinin belirlenmesi desağlanmaktadır. Otel işletmelerinde performans değerlendirme çalışmalarıylabağlantılı olarak yürütülen hizmet içi eğitim faaliyetleriyle ise, işgörenlerin iş ileilgili eksiklikleri giderilmekte, işgörenin performansının arttırılmasında gerekli olanbilgi, beceri, tutum ve davranışlar kazandırılmaktadır.Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; otel işletmelerinintanımı, özellikleri ve otel işletmelerinde performans değerlendirme hakkındabilgilere yer verilmekte, ikinci bölümde; otel işletmelerinde hizmet içi eğitimfaaliyetleri ve uygulanmasına ilişkin bilgiler sunulmakta ve üçüncü bölümde ise;otel işletmelerinde performans değerlendirme sonuçlarının hizmet içi eğitimfaaliyetlerinde kullanılmasını belirlemeye yönelik yapılan bir araştırma ve buaraştırmanın sonuçları yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTThe Usuge Of The Performance Evaluation Results In The ActivitiesOn-The - Job Training In Hotel Administratings And A ResearchCumali PINARBAŞIDokuz Eylül UniversitySocial Science InstituteDepartmant Of Tourism AdministrationMaster Thesis Of Tourism Administration ProgramNowadays hotel administratings need to profit from the productive power in activeways for protecting the state of extant marketing and taking parts of potentialmarketing in the ways of increasing intensive competition between theadministratings, the kinds of services, to reguest of having new purchasers and highquality expectations. The hotel administratings make some workings to profit fromproductive power in active ways. The basic workings are performance evaluationsand on-the - job trainings.The employees performances are determined together with workingperformances evaluations at the hotel administratings. According to the results ofperformace evaluations , necessities of employees on-the - job training aredetermined. Deficiencies about the employees? job are eradicated and at the sametime the employees knowledges, talents, attitudes and behaviours are gained forincreasing the workers performances by working performance evoluations withapplying on-the - job trainings at the hotel administratings .This study is formed for three parts. The first part includes; definiation ofhotel administrating, their properties and performance evaluations at hoteladministratings. The second part includes; on-the - job training and the knowledgeof their putting into practice. The third part includes; a research that is making thetowards to determine the usage of the performance evoluation results in theactivities on-the - job training in hotel administratings.