CE işaretlemesi ve CE işaretlemesine ilişkin bir uygulama
CE marking and an application of CE marking
  1. Tez No: 205383
  2. Yazar: MURAT TATAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. ÖZKAN TÜTÜNCÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Toplam Kalite Yönetimi, CE şareti, Direktifler, Modüller, Ürün GüvenliğiIV, Total Quality Management, CE Mark, Directives, Moduls, Product SafetyV
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Toplam Kalite Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 129
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziCE ŞARETLEMES VE CE ŞARETLEMES NE L ŞK N B R UYGULAMAM. MURAT TATAŞDokuz Eylül ÜniversitesiSosyal Bilimler EnstitüsüToplam Kalite Yönetimi Anabilim DalıGelişen iletişim ve ulaşım seçenekleriyle dünya ticaretinin çok uluslubir form alması, bu kapsamlı ticaret anlayışının tamamen kabul gören tek birsistemle desteklenme ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Bu kapsamda 1960'lıyıllardan beri süregelen Avrupa Birliği oluşumunun bugün ürünlerin ABsınırları içerisinde serbest dolaşımının en somut belirleyicisi CEşaretlemesidir.Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde sanayicilerimiz için CE şaretlemesiçok daha fazla önemli hale gelmiş, Gümrük Birliği mevzuatını kabul etmemizleithalatçılarımız da bu sistemden fazlasıyla etkilenmişlerdir.Çalışmamızın Birinci Bölüm'de CE şaretlemesiyle ilgili genel sistemaçıklanarak, CE şaretlemesi bağlamında Avrupa Birliği mevzuatı üzerindedurulmuştur.kinci Bölüm'de, CE şaretlemesinin ülkemizdeki durumuna ve tarihigelişimine ilişkin açıklamalarda bulunarak, bu süreçte bugün bulunulan noktaincelenmiştir.Üçüncü Bölümde ise, CE şaretlemesi sürecini baştan sona yaşayan birfirma uygulaması verilmiş ve bu süreçte geçirdiği evreler değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMaster ThesisCE MARKING AND AN APPLICATION OF CE MARKINGM. Murat TATAŞDokuz Eylül UniversitySocial Sciences InstituteTotal Quality Management Head DepartmentWhile the world trade has taken a multi-national form by theimprovement of the communication and transportation facilities, the need forsupporting this extensive trade comprehension with a fully accepted one andonly system has arised. In this concept, the European Union formationcoming through the sixties, the most concrete determiner for the freecirculation of the goods is the CE Marking.In the process of Turkey?s membership to European Union, CE Markinghad become more important for the Turkish industrialist and with acceptingthe Customs Union legislations the importers had become greatly affectedIn the first part of our study, the general system of the CE Marking isdescribed and in this basis the legislations of the European Union is pointed.In the second Part, the status of the CE Marking in our country is givenand while the historical background is described, the point Turkey standtoday in the process is examined.In the third part, a firm practice is given who has lived the CE Markingprocess throughout the beginning to the end and the phases in this processare evaluated.