E-devlet ve Türkiye uygulamaları kapsamında 'vedop' projesi
E-government and 'vedop' project in Turkey applications
- Tez No: 206865
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. FEHİM BAKIRCI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: E-Devlet, E-Dönüsüm, VEDOP, e-government, e-transformation, VEDOP
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 134
Özet
Küresellesmenin hızla yasandıgı günümüz dünyasında, bilisim ve enformasyon teknolojisi bas döndürücü bir süratle ilerlemektedir. Küresellesen bu dünyada, en önemli degisim ve gelisimlerden biri de bilgisayar ve dolayısıyla internet sanal dünyasına dogru dönüsümü ifade eden ?e-Dönüsüm? dür. Veri alıs-verisleri, iletisim, vs. gibi hemen her islem, artık bu internet sanal dünya üzerinden yapılmaya çalısılmaktadır. E-Devlet ülkemize özellikle maddi alanda büyük kazanımlar saglayacak olan yeni bir dönüsümdür. Türkiye için maddi olarak getirisi yüksek olan ve de ülkedeki kurumların daha iyi çalısmasını saglayarak vatandasla devletin arasındaki sıkıntıların çözülmesine katkıda bulunan e-devlet'e geçis artık bir zorunluluk halini almıstır. Bu çalısmada e-devlet kuram ve uygulaması birçok boyutu ile incelenmis, daha sonra Türkiye'de uygulamaya konulan e-devlet çalısmalarından en büyügü olan Vergi Daireleri Otomasyon Projesi (VEDOP) ayrıntılarıyla ele alınmıstır.
Özet (Çeviri)
Technology of informatics and information goes forward with an amazing speed in nowadays world in which the globalization is lived fast. One of the most important change and development in the globalization is lived fast. On of the most important change and development in the global world is computer and e-transformation to imaginary world of internet. From now on, almost each process, like data exchange, communication, tried to be one on this imaginary world. e-Goverment is a new transformation which provides especially physical advantages in our country. e-Governmet transformation, whose physical advantages are high and which contributes to solve problems between State and citizens by providing institutions to work better, is now a necessity. The aim of the study was to exemine the theory and practice of e-government in terms of differend dimension and to search out teh VEDOP (Tax Office Automation Project), the largest e-government in Turkey.