Bir turistik ürün çeşidi olarak av turizmi ve Kırgızistanda av turizmi
Hunting tourism as a touristic product and hunting tourism in Kygyzstan
  1. Tez No: 208615
  2. Yazar: BARÇIN OSMONALİEVA
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ALP TİMUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Turizm, Turistik Ürün, Turistik Ürün Çeşitlendirilmesi, Av Turizmi
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 224
Özet
Uluslararası turizm dünya genelinde yaratmış olduğu ekonomik sonuçlar nedeniyle önemli bir ekonomik faaliyet niteliği taşımakta ve dünya gayri safi hasılasında önemli yere sahip olmaktadır. Kalkınmakta olan ülkelerin döviz ihtiyaçlarını karşılamak ve kalkınmalarının finansman kaynağı olarak turizm potansiyellerini kullanmaları gerekmektedir. Turizm endüstrisinin bir parçası olarak av turizmi de gelir kaynaklarından biri olması bakımdan yakından incelenmesi gereken konulardan biridir. Bağımsızlığını yeni kazanmış ve gelişmek için çok az süre kat etmiş olan Kırgızistan'ın da döviz darboğazından kurtulabilmesi için turizm endüstrisini ve turizm endüstrisinin bir parçası olarak da av turizmini geliştirerek bunlardan etkin bir şekilde yararlanması gerekmektedir. Kırgızistan doğal güzellikleri, av sahalarının çokluğu, zengin flora ve fauna yapısı, bol miktardaki ırmak ve göl sayısı ve Orta Asya'nın en ilginç sıradağlarına sahip olması ile av turizmi açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Ancak sahip olduğu söz konusu tabii kaynaklardan etkin ve rasyonel bir şekilde yararlanabilmesi için Kırgızistan'ın yasal düzenlemelere, altyapı yatırımlarına ve ülke tanıtımına ihtiyacı vardır. Söz konusu çalışma Kırgızistan'ın mevcut av turizmi potansiyelini ortaya koymak ve bundan daha etkin bir şekilde yararlanması için yapılması gerekenleri araştırmak üzere yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
International tourism has an essential place in world?s gross product and is the important economic activity for its worldwide economic results. Developing countries should use their tourism potentials as a finance resource of their development and to meet their foreign currency needs. Hunting tourism as a part of the tourism industry should be analyzed closer for being one of the income sources of economy. Kyrgyzstan which has just proclaimed its independence and which has made a short distance in this period, should develop its tourism industry and hunting tourism as a part of it, and use it effectively to solve the lack of exchange. Kyrgyzstan has a big potential of hunting tourism with its excellent nature, numerous hunting areas, rich flora and fauna, large amount of lakes and rivers and interesting mountain ranges. However to use these natural resources in an effective and rational way Kyrgyzstan needs legitimate regulations, infrastructure investments and country presentations. The aim of this study is to bring up the present hunting tourism potential of Kyrgyzstan and to search more effective ways of using it. Key World: 1) Tourism, 2)Tourism Product, 3)Tourism Prodact Differentiation, 4) Hunting Tourism