İlköğretim öğrencilerinin din eğitiminde hikaye
Story in religion education for primary school students
  1. Tez No: 208614
  2. Yazar: MEFKURE NUR PAKDEMİRLİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. HALİT EV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: lköğretim, DKAB Dersi, Hikâye, Dokümantasyon, Primary school, Religion Culture and Ethics Classes, Story, Documentation
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 134
Özet
Yeni ilköğretim DKAB dersi öğretim programının uygulamaya konulması ile birlikte hikâye kullanımı konusu önem kazanmakta ve hikâyelerin eğitici yönünden yararlanılması istenmektedir. Bu arastırmada, DKAB dersinde kullanılabilecek hikâyelerin ne gibi özellikler tasıması gerektiği, öğrencilerin gelisim özelliklerine uygun hikâye seçiminin nasıl olacağı, hikâye kaynaklarının tespiti, hikâye kullanımında öğretmenin dikkat etmesi gereken hususların neler olduğu ve çesitli yöntemler içerisinde hikâye etkinliklerine ne sekilde yer verilebileceği gibi konular ele alınmıstır. ?lköğretim DKAB derslerinde hikâye kullanımını derinlemesine ele alan ve yukarıdaki sorulara cevap arayan bu tez, dokümantasyon metodu ile hazırlanmıstır. DKAB dersi öğretmenlerinin bu tezin sonuçlarından yararlanması beklenmektedir.
Özet (Çeviri)
With the application of new primary school Religion Culture and Ethics program, usage of story became important and demands for benefiting from the educational aspects of stories increased. In this research, topics such as what type of stories are needed for Religion Culture and Ethics classes, story selection suitable to development of students, sources of stories, what properties should be emphasized in story selection by the teachers and how story activities should be embedded in a variety of techniques are discussed. This thesis which addresses questions mentioned above were prepared by documentation method. Teachers lecturing religion may benefit from the results of the thesis.