Takım bazlı performans yönetim sistemleri ve bilişim sektöründe bir uygulama
An application on team based performance administration
  1. Tez No: 210377
  2. Yazar: HALİT ORAL
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. SERKAN BAYRAKTAROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, İşletme, Science and Technology, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: takım çalışması takım bazlı performans değerleme, performans yönetimi, team vorking, team based performance management, performance management
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 136
Özet
Literatürde takım çalışması ve performans yönetimi sistemleri ile ilgili birçok araştırma vardır.Ancak Takım Bazlı Performans Yönetimi Sistemlerinin etkinliği hakkında çok fazla araştırma yer almamaktadır. Bu çalışmada önce Takım bazlı Performans Yönetimi Sistemleri ve Bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmalardan, performans yönetim sistemine sahip kuruluşlarda bir araştırma yapılmıştır. Yapılan bu araştırmanın amacı; Takım çalışması hakkında bilgiler vererek takım bazlı performans değerleme sistemlerini açıklamak ve takım bazlı performans yönetimi sistemleri ile takım performansına pozitif etki eden tutum ve davranışlar arasındaki ilişkileri ortaya koymaktır. Elde edilen sonuçlar detaylı olarak çalışmada yer almaktadır. Ancak özet olarak Takım Bazlı Performans Yönetimi Sistemlerinin, sadece belirli takım yetkilerinin etkinliği arttırdığı ve bunun sağlanması içinde ödüllendirmenin takım bazlı yapılması gerektiği araştırmada tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
There are many researches about teamwork and performance management systems in the literature. However not so many researches have been conducted about the effectiveness of Team Based Performance Management Systems. In this thesis firstly Team Based Performance Management Systems and the process of building and applying them have been analyzed methodically. Then are search has been conducted on the IT companies which have performance management systems and which are also among the biggest 500 according to the Istanbul Chamber of Industry records when their sales from production is analyzed. The objective of this research is to determine which of the criteria that make the performance management systems team based, produce effective results .in creating teamwork and to determine which team competencies these criteria contribute to. The results of this research can be found in detail in this thesis. However as a similary it was found out that Team Based Performance Management System only ıncrease the efectivenes of specific team competetencies and inorder to maintain this results also have to be given on team basis.