Strategic alliances of small and medium sized enterprises in global market ; a case study from Iraq
Global marketlerde kobilerin stratejik işbiriği seçenekleri , Irak pazar araştırması
  1. Tez No: 210780
  2. Yazar: AYFER BURÇAK AYHAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. GÜLEM ATABAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: KOB, Küresellesme, Global Pazar, Global Pazarlara Giris Stratejileri, Irak, SME, Globalization, Global Market, Entry Strategies, Iraq
  7. Yıl: 2007
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İzmir Ekonomi Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 160
Özet
Bu tez küçük ve orta büyüklükteki isletmelerin global marketlerdeki stratejik isbirligi seçenekleri üzerine odaklanmıstır. Tezin öncelikli amacı; global market ve küçük ve orta büyüklükteki isletmeleri tanımlamak, küçük ve orta büyüklükteki isletmelerin global pazarlara giris stratejilerini analiz etmek ve de global marketlerde kobi'lerin avantaj ve dezavantajlarını incelemektir. Bu amaç için, Irak içi 65 adet firma ile arastırma yapılmıstır.
Özet (Çeviri)
This thesis focuses on the strategic alliances of SMEs in global markets. The primary objective of this thesis is to define the global market and Small and Medium Sized Enterprises, analyse the SMEs? global entry strategies and their advantages and disadvantages at global markets. For this purpose, a survey was conducted to the 65 firms working in Iraq.